Haettavana | Upcoming calls

Öres – Örö Island residency programme (FI)

ÖRES is granting new residency periods, ranging from November 2020 to August 2021. Deadline for applications is September 15th.

The artists-run program focuses on new and experimental fields of art, art-science collaborations, and interdisciplinary projects. The facilities are located on Örö island in the southern outskirts of the Finnish archipelago. The residency period is free of charge for artists and researches, both individuals and work groups.

Read more www.ores.fi


Cirkon residenssihaku (FI)

Cirkon eli Uuden sirkuksen keskus ry: n residenssihaku kaudelle huhtikuu 2021 – syyskuu 2022 on auki 1.9.–30.9. (klo 23.59). Hakijan on oltava suomalainen tai Suomessa asuva sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla poikkitaiteellinen ja kansainvälinen. Residenssit on tarkoitettu uusien teosten valmistamiseen ja taiteelliseen tutkimukseen. Hakulomakkeen löydät täältä.

Cirko – Center for New Circus (FI)

Open Call for Artist Residency Program April 2021 – September 2022

Cirko welcomes applications for the Artist Residency Program from contemporary circus artists who are Finnish citizens or residents as well as from interdisciplinary project teams with at least one member who is a Finnish contemporary circus artist. During the residency, artists will work on new artistic projects or conduct artistic research. Online application is open on September 1 – September 30, 2020. You’ll find the application form here (in Finnish).


Hae nyt Villa Lanten tutkijaresidenssiin keväälle 2021! (IT)

Residenssi on tarkoitettu erityisesti opiskelijoille, tutkijoille, eri alojen taiteilijoille sekä toimittajille ja tietokirjailijoille. Etusijalla residenssipaikkoja myönnettäessä ovat sellaiset humanististen alojen tutkijat ja opiskelijat, joiden hankkeet edellyttävät Roomassa työskentelyä. Residenssipaikkaa voivat hakea sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät. Hakuaika 1.–30.9.2020.

Lisätietoja http://irfrome.org/haku-tutkijaresidenssiin-kevaalle-2021/


Vanhan Kaivoksen residenssi (FI)

Haku vuoden 2021 residenssijaksoille on auki 30.9.2020 asti. Outokummun Vanhan Kaivoksen alueella sijaitseva residenssi on suunnattu taiteilijoille ja tutkijoille. Residenssi on taiteilijalle tai tutkijalle maksuton; residenssipaikkaan sisältyvät asunto ja työskentelytilat.
Lisätietoja hausta https://oldmineresidency.fi/

Old Mine residency (FI)

Old Mine residency application period for 2021 is open from 1st till 30th of September. Residency can be applied for by individual Finnish or foreign professional artists and researchers as well as artist/research groups for the implementation of the work plan. The residency is free of costs and includes the living and working space
Lue lisää: https://oldmineresidency.fi/en/


Liikkuvuusapurahat haettavissa

Taiken liikkuvuusapurahoja voi hakea jälleen. Apurahaa voi hakea matkalle, joka tehdään 17.8.–31.12.2020 tai ensi vuoden alkupuolella. Hakuaika päättyy 11.11.2020.

Jos matka peruuntuu koronapandemian vuoksi, apuraha on mahdollista käyttää oman taiteellisen toiminnan kansainvälistämiseen jollakin muulla keinolla. Hakijat saavat tiedon 11.11. päättyvästä hakukierroksesta vuoden vaihteessa.

Lisätietoja: https://www.taike.fi/  , asiakaspalvelu@taike.fi tai p. 0295 330 700.

Grants for mobility

Application period: 17.08.2020 – 11.11.2020

Read more:  https://www.taike.fi/en/grants-for-artists/-/stipend/9rRrDr7eX4Xl/viewStipend/11172


Villa Karo (BJ)

Suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus kutsuu taiteilijoita, tieteilijöitä ja kulttuurialan ammattilaisia residenssiin!
Haku toteutetaan poikkeuksellisesti jatkuvana. Residenssiin voi hakea lokakuun 2020 ja toukokuun 2021 väliselle ajalle.

Hakuohjeet ja lisätiedot https://villakaro.org/hakuohjeet-residenssi/

​Hakemukset lähetetään osoitteeseen hakemukset@villakaro.org


AiR Frosterus (FI)

AiR Frorsterus tarjoaa tilaa maaseudun rauhassa, Kattilakosken miljöössä. Pandemian takia vuoden 2020 vapaiden paikkojen osalta on avattu jatkuva haku Suomessa oleville taiteilijoille.
Taiteilijan työskentelyn toivotaan lisäävän yhteisöllisyyttä ja osallistavan paikkakuntalaisia. Residenssimaksu on 300 € / kk sisältäen majoituksen sekä taiteen tekemiseen soveltuvan studiotilan.

Lisätietoja: http://airfrosterus.org/
Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen airforsterus@gmail.com


Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi (FI)

Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi hakee Suomessa asuvia taiteilijoita Lapuan taiteilijaresidenssiin loppuvuodelle 2020 alennetuin hinnoin. Taiteilijan käyttöön tarjotaan oma asunto, työpiste ja työvälineitä pimiöstä suurkuvatulostimeen.

Lue lisää https://vanhapaukku.fi/palvelut/artistresidency/


Greta ja William Lehtisen säätiön taiteilijaresidenssi (FI)

Greta ja William Lehtisen Säätiön uusi taiteilijaresidenssi Helsingissä avautui heinäkuussa 2020.  Haku tulevan syksyn ja ensi vuoden residenssijaksoille on käynnissä. Vallitsevasta korona-tilanteesta huolimatta tilavassa huoneistossa on mahdollista pitää turvaetäisyyttä toisiin asukkaisiin. Laadimme yhdessä toimintamallit turvalliseen asumiseen residenssissä.

Residenssi tarjoaa tilaisuuden asua historiallisen Helsingin tunnelmassa Katajanokalla jugendtalossa, jossa on asunut ja työskennellyt useita tunnettuja taiteilijoita, muun muassa taiteilija, kirjailija Tove Jansson ja taidemaalari Hugo Simberg.

138 m2:n, pieteetillä kunnostetussa huoneistossa on vuokrattavana kolme makuuhuonetta. Asunnon yhteisiin tiloihin kuuluu moderni tupakeittiö, ruokailutila, olohuone sekä kaksi kylpyhuonetta. Residenssissä ei ole ateljeetyyppisiä työskentelytiloja, vaan se tarjoaa ensisijaisesti mahdollisuuden majoittua. Makuuhuoneissa on myös työpöydät. Jaksojen pituus on 3–9 kuukautta.

Residenssijaksolta peritään kuukausivuokraa. Hakijoilta edellytetään taiteiden kandidaatin tutkintoa tai vastaavan tasoista koulutusta muotoilun, kuvataiteiden, musiikin tai arkkitehtuurin alan akkreditoidusta taidekoulusta. Tutustu tarkemmin hakuohjeisiin sivuilla https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Greta & William Lehtinen artist residence (FI)

In July 2020 Greta & William Lehtinen Foundation opened a new artist residence in Helsinki. The application period is open for residency in 2020 and 2021. Despite the ongoing corona virus pandemic the residency remains open for occupancy. The apartment is big enough for safe social distancing and with the new occupants we will create an operational model for safe living.

The residence provides a unique living opportunity in the center of Helsinki. It is located in a historic 1906 Jugend (Northern Art Nouveau) building where many famous Finnish artists had their home and atelier.

The residence offers three bedrooms for rent, a common space with open concept kitchen, dining room and living room and two bathrooms. There is no studio space so to speak and the the residency primarily offers accommodation only. The residence can accommodate three artists at one time. The residency is open for professional artists of all nationalities working within the fields of design, visual arts, music and architecture.

Application form and more information: https://gretajawilliamlehtinen.fi/en/artists-residence/


Marbellan ateljeetalo, vapaat jaksot (ES)

Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa Marbellan ateljeetaloa suomalaisille tai Suomessa asuville kuvataiteilijoille. Vuonna 2021 vapaita paikkoja on vielä tammi-helmikuussa. Lue lisää ateljeetalosta ja hakemisesta sivuilta https://www.ateljeesaatio.fi/category/haettavana/


Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
03.01.2020 – 04.02.2020 15:59
03.03.2020 – 03.04.2020 15:59
17.07.2020 – 17.08.2020 15:59
18.09.2020 – 19.10.2020 15:59

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki


Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika: 10.3.–31.3.2021

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


Liikkuvuusapurahat, Taike

Taiteen edistämiskeskus myöntää liikkuvuusapurahoja taiteilijoille matka- ja työskentelykustannuksiin ulkomailla. Hakuajat kolme kertaa vuodessa.

Tarkista ajankohtaiset tiedot sivuilta http://www.taike.fi