Haettavana | Upcoming calls

Open call for MUSTARINDA RESIDENCY

SPRING & SUMMER /// 15th January – 30th July 2021

Application deadline: 15th November 2021

We will inform all applicants about the selections by the end of November.

Due to the pandemic situation, the Open call for spring & summer 2021 is aimed at people from various fields residing in Finland and interested in Mustarinda’s themes.

Length of residency period is 1-2 months. As an exception the two weeks of January suit very well for groups but also for single persons for an intensive work period.

We consider important rich interactive, multidisciplinary, and interdisciplinary practices, and so Mustarinda fits well for practitioners widely from different fields. The applier can be e.g. an artist, a worker from the culture field, a researcher, an educator, a journalist or a student etc.

The Mustarinda Association reaches towards a post-fossil culture by combining scientific and artistic knowledge and experiential activity. The association aims to continually reduce its carbon footprint and impact on a local and global scale.

We encourage travel to the residency by public or shared transportation.

Notice that during the corona-pandemic Mustarinda operates by following the official recommendations, therefore changes in the proceedings are possible.

More info

Avoin haku 2021 MUSTARINDAN RESIDENSSIIN 

Työskentelyjakso: 1 – 2 kuukautta ajalla

KEVÄT & KESÄ /// 15.1.2021 – 30.7.2021

Hakemuksen viimeinen jättöpäivä: su 15.11.2020

Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille marraskuun loppuun mennessä.

Kevään ja kesän 2021 avoin haku on pandemian vuoksi suunnattu  ainoastaan Suomessa asuville, teemoistamme kiinnostuneille eri alojen toimijoille.

Haettavien työskentelyjaksojen pituus on 1-2 kk. Poikkeuksena tammikuun kaksi viikkoa, jotka soveltuvat hyvin mm. ryhmille tai yksittäiselle henkilölle intensiiviseksi työskentelyjaksoksi.

Pidämme tärkeänä rikasta vuorovaikutteisuutta, monialaisuutta ja tieteidenvälisyyttä ja siksi Mustarindan residenssi sopii hyvin monenlaisille toimijoille. Residenssiläiset voivat olla esimerkiksi taiteen ja luovien alojen toimijoita, tutkijoita, kasvattajia, toimittajia, opiskelijoita, ylipäätään laajasti eri alojen tekijöitä.

Mustarinda-seura kurottelee kohti jälkifossiilista kulttuuria yhdistämällä tieteellistä ja taiteellista tietoa sekä kokemuksellista toimintaa. Seura pyrkii jatkuvasti alentamaan niin oman toimintansa kuin siihen liittyvien sidosryhmien hiilijalanjälkeä.

Kannustamme residenssiin matkustamista julkisilla tai jaetuilla kulkuneuvoilla.

Huom! Mustarindan residenssi toimii korona-pandemian suhteen virallisten suositusten mukaisesti, jolloin muutokset toiminnassa voivat olla mahdollisia.

Lisätietoa


Liikkuvuusapurahat haettavissa

Taiken liikkuvuusapurahoja voi hakea jälleen. Apurahaa voi hakea matkalle, joka tehdään 17.8.–31.12.2020 tai ensi vuoden alkupuolella. Hakuaika päättyy 11.11.2020.

Jos matka peruuntuu koronapandemian vuoksi, apuraha on mahdollista käyttää oman taiteellisen toiminnan kansainvälistämiseen jollakin muulla keinolla. Hakijat saavat tiedon 11.11. päättyvästä hakukierroksesta vuoden vaihteessa.

Lisätietoja: https://www.taike.fi/  , asiakaspalvelu@taike.fi tai p. 0295 330 700.

Grants for mobility

Application period: 17.08.2020 – 11.11.2020

Read more:  https://www.taike.fi/en/grants-for-artists/-/stipend/9rRrDr7eX4Xl/viewStipend/11172


Fiskars Artist-in-Residence (FI)

Open slots in Fiskars Artist-in-Residence! Due to the challenging times, we welcome artists living in Finland too!

Äkkilähtö Fiskarsiin? Fiskarsin taiteilijaresidenssissä on poikkeustilanteen vuoksi mahdollisuus rauhaan ja työskentelyyn myös Suomessa asuville taiteilijoille.

Info: +358 400 241 017 / fiskarsair@gmail.com


Villa Sarkia (FI)

Villa Sarkia on Sysmän keskustassa sijaitseva kansainvälinen residenssi kirjailijoille, käsikirjoittajille, kääntäjille ja työryhmille. Residenssiin on vapautunut pari paikkaa loppusyksyksi. Vapautuneet paikat myönnetään soveltuville hakijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Residenssissä on kolme yksittäistä kirjailijahuonetta sekä yleiset, yhteiset tilat. Talo on tilava, joten turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. Residenssissä asuminen on maksutonta. NVL ei vastaa asukkaiden matkakuluista tai muista kuluista.

Peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi


Villa Karo (BJ)

Suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus kutsuu taiteilijoita, tieteilijöitä ja kulttuurialan ammattilaisia residenssiin!
Haku toteutetaan poikkeuksellisesti jatkuvana. Residenssiin voi hakea lokakuun 2020 ja toukokuun 2021 väliselle ajalle.

Hakuohjeet ja lisätiedot https://villakaro.org/hakuohjeet-residenssi/

​Hakemukset lähetetään osoitteeseen hakemukset@villakaro.org


AiR Frosterus (FI)

AiR Frorsterus tarjoaa tilaa maaseudun rauhassa, Kattilakosken miljöössä. Pandemian takia vuoden 2020 vapaiden paikkojen osalta on avattu jatkuva haku Suomessa oleville taiteilijoille.
Taiteilijan työskentelyn toivotaan lisäävän yhteisöllisyyttä ja osallistavan paikkakuntalaisia. Residenssimaksu on 300 € / kk sisältäen majoituksen sekä taiteen tekemiseen soveltuvan studiotilan.

Lisätietoja: http://airfrosterus.org/
Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen airforsterus@gmail.com


Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi (FI)

Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi hakee Suomessa asuvia taiteilijoita Lapuan taiteilijaresidenssiin loppuvuodelle 2020 alennetuin hinnoin. Taiteilijan käyttöön tarjotaan oma asunto, työpiste ja työvälineitä pimiöstä suurkuvatulostimeen.

Lue lisää https://vanhapaukku.fi/palvelut/artistresidency/


Greta ja William Lehtisen säätiön taiteilijaresidenssi (FI)

Greta ja William Lehtisen Säätiön uusi taiteilijaresidenssi Helsingissä avautui heinäkuussa 2020.  Haku tulevan syksyn ja ensi vuoden residenssijaksoille on käynnissä. Vallitsevasta korona-tilanteesta huolimatta tilavassa huoneistossa on mahdollista pitää turvaetäisyyttä toisiin asukkaisiin. Laadimme yhdessä toimintamallit turvalliseen asumiseen residenssissä.

Residenssi tarjoaa tilaisuuden asua historiallisen Helsingin tunnelmassa Katajanokalla jugendtalossa, jossa on asunut ja työskennellyt useita tunnettuja taiteilijoita, muun muassa taiteilija, kirjailija Tove Jansson ja taidemaalari Hugo Simberg.

138 m2:n, pieteetillä kunnostetussa huoneistossa on vuokrattavana kolme makuuhuonetta. Asunnon yhteisiin tiloihin kuuluu moderni tupakeittiö, ruokailutila, olohuone sekä kaksi kylpyhuonetta. Residenssissä ei ole ateljeetyyppisiä työskentelytiloja, vaan se tarjoaa ensisijaisesti mahdollisuuden majoittua. Makuuhuoneissa on myös työpöydät. Jaksojen pituus on 3–9 kuukautta.

Residenssijaksolta peritään kuukausivuokraa. Hakijoilta edellytetään taiteiden kandidaatin tutkintoa tai vastaavan tasoista koulutusta muotoilun, kuvataiteiden, musiikin tai arkkitehtuurin alan akkreditoidusta taidekoulusta. Tutustu tarkemmin hakuohjeisiin sivuilla https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Greta & William Lehtinen artist residence (FI)

In July 2020 Greta & William Lehtinen Foundation opened a new artist residence in Helsinki. The application period is open for residency in 2020 and 2021. Despite the ongoing corona virus pandemic the residency remains open for occupancy. The apartment is big enough for safe social distancing and with the new occupants we will create an operational model for safe living.

The residence provides a unique living opportunity in the center of Helsinki. It is located in a historic 1906 Jugend (Northern Art Nouveau) building where many famous Finnish artists had their home and atelier.

The residence offers three bedrooms for rent, a common space with open concept kitchen, dining room and living room and two bathrooms. There is no studio space so to speak and the the residency primarily offers accommodation only. The residence can accommodate three artists at one time. The residency is open for professional artists of all nationalities working within the fields of design, visual arts, music and architecture.

Application form and more information: https://gretajawilliamlehtinen.fi/en/artists-residence/


Marbellan ateljeetalo, vapaat jaksot (ES)

Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa Marbellan ateljeetaloa suomalaisille tai Suomessa asuville kuvataiteilijoille. Vuonna 2021 vapaita paikkoja on vielä tammi-helmikuussa. Lue lisää ateljeetalosta ja hakemisesta sivuilta https://www.ateljeesaatio.fi/category/haettavana/


Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
Ensi vuonna

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki


Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika: 10.3.–31.3.2021

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


Liikkuvuusapurahat, Taike

Taiteen edistämiskeskus myöntää liikkuvuusapurahoja taiteilijoille matka- ja työskentelykustannuksiin ulkomailla. Hakuajat kolme kertaa vuodessa.

Tarkista ajankohtaiset tiedot sivuilta http://www.taike.fi