Haettavana | Upcoming calls

Circolo Scandinavo (IT)

Artist in Residency Program
October 2021 – September 2022

Artists from all Nordic countries and all art disciplines may apply.  The application period is from 1st of February to 1st of April.

https://www.circoloscandinavo.it/residency-program/


Serlachius residenssi / Serlachius residency (FI)


Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika: 10.3.–31.3.2021

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


Saaren kartanon residenssit vuodelle 2022 (FI)

Hakuaika Koneen Säätiön Saaren kartanon kansainväliseen taiteilijaresidenssiin Mynämäellä alkaa 1.3. ja päättyy 31.3.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kirjailijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa. Kahden kuukauden mittaiseen yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha.  Residenssi tarjoaa ainutlaatuisen paikan taiteelliseen työskentelyyn syventymiseen ja vuorovaikutukseen eri alojen taiteilijoiden kanssa.

Lue lisää >>


Tuulensuun ateljeetalo (FI)

Ensi kesän hakuaika Tuulensuun ateljeetaloon päättyy keskiviikkona 31.3.2021.
Tarkemmat tiedot löydät Ateljeetalon verkkosivuilta valikosta Ateljeetalo -> Hakeminen -> Vuokraviikot


Greta ja William Lehtisen säätiön taiteilijaresidenssi (FI)

Greta ja William Lehtisen Säätiön taiteilijaresidenssi tarjoaa majoitusta muotoilijoille, kuvataiteilijoille, arkkitehdeille sekä säveltaiteilijoille. Residenssiin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset taiteilijat, ja siellä voi asua kerrallaan kolme asukasta. Tilavassa huoneistossa on mahdollista pitää turvaetäisyyttä toisiin asukkaisiin.

Residenssi on avoinna vuoden ympäri, ja yksittäiset residenssijaksot kestävät kolmesta yhdeksään kuukautta. Muun mittaisia residenssijaksoja harkitaan tapauskohtaisesti. Residenssistä maksetaan vuokraa.

Hakijoilta edellytetään taiteiden kandidaatin tutkintoa tai vastaavan tasoista koulutusta muotoilun, kuvataiteiden, musiikin tai arkkitehtuurin alalta.

Vuoden 2022 residenssijaksoille haetaan 15.1.–30.3.2021. Lisätiedot: https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/


Wihurin rahaston Temppelikadun taiteilija-ateljee (FI)

Hakuaika: 15.2.-15.3.2021

Jenny ja Antti Wihurin rahaston Temppelikadun taiteilija-ateljee tarjoaa suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä Helsingissä. Ateljee on tarkoitettu pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville kuvataiteilijoille 6–12 kk kestävään työskentelyyn ja asumiseen. Työskentelyjakson pituus on sovittavissa taiteellisen suunnitelman puitteissa ja perusteltava hakemuksessa. Nyt haettavana oleva residenssijakso voi alkaa aikaisintaan syyskuun puolessa välissä ja viimeistään lokakuun alussa 2021.

Ateljeehuoneiston lisäksi taiteilija saa kannustusapurahan (500 €/kk) elin-, matka- ja materiaalikustannusten kattamiseksi.

Lisätietoa: https://wihurinrahasto.fi/tapahtumat/temppelikadun-taiteilija-ateljeen-haku-2/

//

Wihuri Foundation Temppelikatu Artist Studio (FI)

Application period: February 15 – March 15 2021

Jenny and Antti Wihuri Foundation’s artist studio offers Finnish visual artists or visual artists living permanently in Finland the opportunity to live and work in Helsinki. The studio is intended for visual artists living outside the metropolitan area and available for a 6-12 months period. The length of the work period can be agreed on within the framework of the artistic plan and shall be justified in the application. The residency period applicable at present can start at the earliest in mid-September and at the latest in the beginning of October 2021.

In addition to the studio apartment, the artist-in-residence will receive an incentive grant (€500/month) to cover living, travel and material costs.

Further information: https://wihurinrahasto.fi/tapahtumat/temppelikatu-artist-studio/


Liikkuvuusapurahat, Taike

Vuoden 2021 ensimmäisessä haussa voi hakea apurahaa 12.1.2021 alkaen toteutuviin matkoihin. Matka voi toteutua vuoden 2021 aikana. Hakuaika päättyy  15.03.2021.
Lisätietoja: https://www.taike.fi/  , asiakaspalvelu@taike.fi tai p. 0295 330 700.

//

Grants for mobility

Application period: 12.01.2021 – 15.03.2021
Read more: Grants for artists | www.taike.fi


i-Portunus -liikkuvuustukihaut musiikille, kirjallisuudelle ja arkkitehtuurille

Käynnissä on nyt kolme hakukierrosta, joissa liikkuvuustukea voivat hakea

  • kirjallisuuden kääntäjät koulutustaustasta riippumatta
  • säveltäjät, muusikot ja laulajat, erityisesti klassisen musiikin, jazzin ja kansanmusiikin puolelta
  • arkkitehdit tai arkkitehtuurin parissa työskentelevät kulttuurialan ammattilaiset.

Musiikin ja kirjallisuuden haut päättyvät 28.2., arkkitehtuurin haku 14.3. Matkustusaika on kesäkuu-marraskuu 2021. Tilanteesta riippuen on mahdollista toteuttaa myös osin tai kokonaan virtuaalisia liikkuvuuksia

>> Tutustu hakukierroksiin

(Ennakkotiedon mukaan 15. helmikuuta käynnistyvät i-Portunuksen viimeiset hakukierrokset kulttuuriperinnön ammattilaisille, toinen säveltäjille, muusikoille ja laulajille suunnattu haku.)


CUNE Comics-in-Residencies (FI)

Application to CUNE Comics-in-Residencies in 2021 is now open!
In 2021, the programme is accepting applications from comic artists and professionals living in Sweden, Estonia, Latvia, Lithuania, Norway, Denmark and Iceland. There are two residency periods available in Helsinki, both taking place 19th August–16th September, 2021.
In Helsinki the artists will work with Finnish Comics Society and the residencies will focus on producing new comics art, be that a publication, exhibition or a workshop. The artists will be acommodated at HIAP – International Artist Programme‘s Villa Eläintarha. During the 1-month (max. 28 days) residencies, the selected artists will also get to take part in Helsinki Comics Festival on 4th–5th September, 2021.
CUNE Comics-in-Residence Programme is supported by the Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture by Nordic Culture Point.
Find out how to apply at our website at cunecomics.net and send in your application by 19th February, 2021.

Hiljaisuus residenssi (FI)

Haku vuodelle 2021 sekä monivuotisiin residensseihin on käynnissä ja päättyy 15.2.2021.
Hiljaisuus-residenssi tarjoaa esittäville taiteille soveltuvan työskentelytilan Kaukosen työväentalolla avoimella haulla valituille taiteen ammattilaisille.
Lisätietoja www.hiljaisuusfestivaali.fi/residenssi

//

Silence Residency (FI)

The call for applications for Silence residency is open until 15th of February 2021. You can apply for summer 2021 or for many years’ residencies.
Silence residency offers working space suitable for performing arts at Kaukonen Community House. The artists-in-residence will be selected through an open call.
Read more www.hiljaisuusfestivaali.fi/residency


Särön Oder-residenssi (FI)

Särön Oder-residenssi tarjoaa työrauhaa ja inspiraatiota kirjoittamiseen ja muuhun taiteelliseen tai tieteelliseen työskentelyyn. Kuvataiteilijoille on tarjolla edullista työtilaa samasta korttelista. — Oder-residenssi sijaitsee Frankfurt an der Oderissa itäisessä Saksassa Puolan rajalla.

Vuoden 2021 vapaat jaksot ja lisätiedot löytyvät sivuilta https://www.sarolehti.net/o/tiedotteet.php
Jatkuva haku.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä residenssissä ja sinulla on kysymyksiä esim. matkustusmääräyksistä, ota yhteyttä residenssikoordinaattoriin: saro.residenssi@gmail.com tai 041 535 6065.


KulttuuriKauppila (FI)

Haku residenssijaksoille 2021 on avoinna! Lue lisää: http://www.kulttuurikauppila.fi/…/haku-avoinna…/
//
Call for Residency Programmes 2021 is now open! Learn more: http://www.kulttuurikauppila.fi/…/open-call-for…/

Villa Sarkia (FI)

Villa Sarkia on Sysmän keskustassa sijaitseva kansainvälinen residenssi kirjailijoille, käsikirjoittajille, kääntäjille ja työryhmille. Residenssiin on vapautunut paikkoja pikaisella varoitusajalla helmi-maaliskuulle 2021. Vapautuneet paikat myönnetään soveltuville hakijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Residenssissä on kolme yksittäistä kirjailijahuonetta sekä yleiset, yhteiset tilat. Talo on tilava, joten turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. Residenssissä asuminen on maksutonta. NVL ei vastaa asukkaiden matkakuluista tai muista kuluista.

Peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi.


Taiteilija-/tutkijahaku Taiteilijatalo Hupeliin (FI)

Haku kohdistuu huhtikuulle 2021 (6.-30.4.2021). Alustavia varauksia taiteilijataloon voi tehdä myös loka-marraskuulle 2021.

Pielisen rannalla sijaitsevan taiteilijatalo Hupelin tilat muodostuvat kolmesta asunnosta (2 vuodepaikkaa kussakin), kolmesta työtilasta sekä yhteistiloista kuten tupa ja erillinen rantasauna.

Taiteilijatalossa voi työskennellä yhtä aikaa kolme henkilöä. Taiteilijoille on talossa varattu kaksi työtilaa, joista yksi on ateljeehuone ja toinen tarvittaessa tutkijan huone. Kirjallisiin toimintoihin on varattu kirjailijan kammari. Tilavuokra on 20€/vrk, lisähenkilöstä lisämaksu. Vähimmäistyöskentelyaika on 5 vrk.

Lisätietoja: Kulttuuriseura Pielisen Lumo ry, Reino Kuivalainen, sihteeri-tiedottaja
tel. +358 400170255, email. pielisenlumo@vuonis.net
www.pielisenlumo.fi


Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi (FI)

Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi hakee Suomessa asuvia taiteilijoita Lapuan taiteilijaresidenssiin tammi- ja toukokuun 2021 väliselle ajalle alennetuin hinnoin.
Taiteilijan käyttöön tarjotaan oma asunto, työpiste ja työvälineitä pimiöstä suurkuvatulostimeen.
Tarkemmat tiedot sivuilta https://vanhapaukku.fi/palvelut/artistresidency/


Marbellan ateljeetalo, vapaat jaksot (ES)

Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa Marbellan ateljeetaloa suomalaisille tai Suomessa asuville kuvataiteilijoille.
Vuonna 2021 vapaita paikkoja on helmi-maaliskuussa.
Lue lisää ateljeetalosta ja hakemisesta sivuilta https://www.ateljeesaatio.fi/category/haettavana/


Pohjoismaisen kulttuuripiste:

Liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
11.01.2021 – 08.02.2021 15:59
01.03.2021 – 31.03.2021 15:59
01.09.2021 – 30.09.2021 15:59

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki

Residenssikeskusten tuki

Tämä ohjelma tukee taiteilijaresidenssejä Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Residenssit vastaanottavat ammattilaistaiteilijoita ja kulttuurialan toimijoita muista Pohjoismaista tai Baltian maista.

Haku­ajat:
11.01.2021 – 11.02.2021 15:59

Lue lisää Residenssikeskusten tuki | Pohjoismainen kulttuuripiste (nordiskkulturkontakt.org)