Haettavana | Upcoming calls

Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika:

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


Arteles Creative Center  (FI)

BACK TO BASICS – Intensive program for artists & creative professionals

July / August / September 2020 in Hämeenkyrö, Finland
Application deadline: 9th of January
Read more & apply online: www.arteles.org


European Media Artists in Residence Exchange programme  / M-Cult

The call for artist residencies in 2020 and 2021 is now open – Apply by Dec 2 at https://call.emare.eu/


Artist Residency Swaps between Finland and the UK for 2000 (FI/UK)

Swap your home AND workspace/studio with other artists.
Funding for travel expenses will be provdied by the co-operation partner – Finnish Institute in London. As you’ll be swapping your home and studio, you will not pay any additional costs.

ARS – Artist Residency Swap on residenssipalvelu taiteilijoille ja kulttuurityöntekijöille, jossa vaihtajat vaihtavat keskenään niin asuntoja kuin työtiloja. Viidetta kertaa järjestettävä, taloudellisesti tuettu vaihto, toteutuu tällä kertaa yhteistyössä Suomen Lontoon instituutin kanssa. Vaihto toteutetaan Suomen ja Iso-Britannian välillä vuonna 2020 ja vaihtoon valittujen taiteilijoiden matkakulut korvataan.

Deadline is / Haku päättyy : 30.11.2019.

For more information and how to apply, check out / Lisätietoja ja hakulomake:  http://www.artistresidencyswap.com/open-call-for-supported-swaps-between-finland-and-the-uk/


Old Mine Residency / Vanhan kaivoksen residenssi (FI)

New residency for artists and researchers in the Outokumpu Old Mine area.

Dl for the residencies of the year 2020 closes Nov 30th 2019.

Residency can be applied for by individual Finnish and foreign professional artists/researchers as well as artist/researcher groups (working group or business organization) for the implementation of the work plan which has been presented in advance. The residency period can be from two weeks to three months. The living and working space will be offered free of costs.

Taiteilijoille ja tutkijoille suunnattu uusi residenssi Outokummun Vanhan Kaivoksen alueella. Hakuaika vuoden 2020 residenssijaksoille päättyy 30.11.2019. Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat / – tutkijat sekä taiteilija- / tutkijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttatmiseen. Residenssi on taiteilijalle / tutkijalle maksuton, Residenssipaikkaan sisältyvät asunto ja työskentelytilat. Vanhan Kaivoksen Residenssin toiminnasta vastaa Outkokummun kaupunki.

https://oldmineresidency.fi/en/


Stadtschreiber-Residenz Helsinki / Kirjailijaresidenssi saksaksi kirjoittavalle kirjailijalle Helsingissä (FI)

des Goethe-Instituts Finnland in Kooperation mit Nuoren Voiman Liitto

Bewerbungen bis zum 30.11.2019

https://www.goethe.de/ins/fi/de/kul/ser/hak/ssr.html


Last Minute Open Call for Nelimarkka Residency (FI)

Due to cancellations, a last minute open call for Nelimarkka Residency for December 2019. Nelimarkka Residency is looking for artists on all fields of visual arts.

A residency includes the use of a studio, shared common areas, and a private bedroom. The museum provides for internet access, television, kitchen utensils, towels, bedding and linens with an access to a laundry room and a bicycle to go around area. The town and closest shops are 4 kilometres from the residency house.

The artist pays for their own material, living and travel expenses.

Please visit www.nelimarkka-museo.fi for more information and send application form by 30.11.2019.


Villa Lanten taiteilija- ja tutkijaresidenssi (IT)

Villa Lanten taiteilija-ateljeen asumisoikeuksia voi hakea ajalle 1.7.2020–30.6.2021. Asumisoikeus myönnetään kolmeksi kuukaudeksi. Haettavana olevat jaksot ovat heinä–syyskuu 2020, loka-joulukuu 2020, tammi–maaliskuu 2021 ja huh­ti–kesäkuu 2021.

Suomen Rooman-instituutti sijaitsee Rooman keskustassa Gianicolo-kukkulalla Villa Lanten renessanssihuvilassa. Kuvataiteilijan käytössä on instituutissa tilava ateljee ja 25 m2 yksiö (huone–baari­keittiö–suihku/wc). Ateljeeasunnon vuokra on 750 € / kk.

Valituille taiteilijoille myönnetään 6500 euron työskentelyapuraha. Työskentelyapurahan mahdollistaa Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Hakuaika päättyy 29.11. klo 16.

Tarkemmat hakutiedot sivuilta: http://irfrome.org/instituuttiin/taiteilijat/hakuilmoitukset/

Haku tutkijaresidenssipaikkoihin

Suomen Rooman-instituutin tutkijaresidenssipaikkoja voivat hakea opiskelijat, tutkijat, taiteilijat sekä toimittajat ja tietokirjailijat (sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät). Haettavan residenssijakson suositeltu pituus on kahdesta viikosta kahteen kuukauteen ajanjaksolla 1.8.2020–31.12.2020. Residenssin asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista instituutin toimintaan ja siellä järjestettävään tieteelliseen ohjelmaan. Hakuaika päättyy 29.11.2019.  Lisätietoja: http://irfrome.org/haussa-tutkija-ja-ta iteilija-residenssipaikat-2020-2021/


Kanadan ateljeestipendi / AXENÉO7 (CA)

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö on julkaissut avoimen haun suomalaisille kuvataiteilijoille Kanadan ateljeestipendiin / taiteilijaresidenssiin Quebeciin alkuvuodelle 2020! Residenssikohteena on AXENÉO7-taiteilijakeskus Gatineaussa Quebecissä. Residenssijakso on kolme kuukautta ja toteutuu 3.2.–3.5.2020. Residenssi on osa kahdenvälistä residenssivaihtoa Ateljeesäätiön ja Quebecin taiteen keskustoimikunnan kanssa.

Lähellä Ottawaa, peruskorjatussa entisessä tehdasrakennuksessa sijaitseva AXENÉO7 on taiteilijoiden perustama keskus, jonka tarkoituksena on edistää ja esittää kuvataidetta sekä kehittää kriittistä dialogia. Keskuksessa on kolme näyttelytilaa, residenssihuoneisto sekä workshop-tila.
Tarkempia tietoja keskuksen toiminnasta sivuilla https://axeneo7.com/en/home/

Kanadan ateljeestipendi kattaa residenssihuoneiston asumiskulut. Lisäksi Ateljeesäätiö myöntää residenssitaiteilijalle elinkustannuksiin apurahan, jonka määrä kolmen kuukauden residenssin ajalle on yhteensä 5200 euroa. Säätiö tukee myös residenssitaiteilijan matkakuluja.

Haku päättyy 28. marraskuuta.

Lue lisää hausta sivuilta http://www.ateljeesaatio.fi/


Accelerate Suomi: avoin haku taiteilijaresidenssiin CERNiin (CH)

Viimeinen hakupäivä 4 marraskuuta, 2019

Accelerate Suomi on suomalaisille tai Suomessa asuville taiteilijoille kohdistettu tutkimusresidenssi CERNissä, Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuslaitoksessa Sveitsissä. Residenssi tarjoaa taiteilijalle ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä omaa taiteellista tutkimustaan huippututkimuksen kehdossa dialogissa CERNin tutkijoiden, insinöörien ja muun henkilökunnan kanssa.

Avoimen haun toteuttaa Arts at CERN yhteistyössä suomalaisen Capsula ry:n kanssa. Residenssi kestää kuukauden ja se tapahtuu vuoden 2020 aikana. Accelerate-ohjelma pyrkii tukemaan taiteilijoita yhdistämään oman taiteellisen työnsä hiukkasfysiikan ja maailmankaikkeuden tutkimukseen.

Saastamoisen Säätiö ja Tiedonjulkaisemisen neuvottelukunta (TJNK) tukevat Capsulaa haun toteuttamisessa yhteistyössä Art at CERNin kanssa.

Lisätietoja residenssistä ja hausta:

http://saastamoinenfoundation.fi/accelerate-suomi-avoin-haku-taiteilija-residenssiin-cerniin/

https://arts.cern/

Info.arts@cern.ch
Kuraattori Ulla Taipale / Capsula ulla.taipale@capsula.fi


Kulttuuritalo Päiväkoti (FI)

Residenssiin Hailuotoon on jatkuva haku ja hakea voi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen ja cv:n sähköpostitse info@kulttuuritalopaivakoti.fi
Lisätietoja Kulttuuritalo Päiväkodin residenssistä http://www.kulttuuritalopaivakoti.fi/residenssi/
Muusikoiden ja äänityöläisten käyttöön residenssissä on ”Maailman pienin studio”.


Hakoniemen residenssi (FI)

Haku Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa sijaitsevaan uuteen Hakoniemen Residenssin on alkanut, jatkuva avoin haku, lue lisää https://hakoniemi.com/residenssi

Get to know the new artist residency Hakoniemi in North Karelia. Read more on how to apply etc. https://hakoniemien.myportfolio.com/artist-residency


Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
03.01.2020 – 04.02.2020 15:59
03.03.2020 – 03.04.2020 15:59
17.07.2020 – 17.08.2020 15:59
18.09.2020 – 19.10.2020 15:59

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki


Liikkuvuusapurahat, Taike

Taiteen edistämiskeskus myöntää liikkuvuusapurahoja taiteilijoille matka- ja työskentelykustannuksiin ulkomailla. Kolme kertaa vuodessa haussa olevat haut päättyvät helmikuussa, elokuussa ja marraskuussa. Marraskuussa päättyvässä haussa voi hakea sekä loppuvuoden että seuraavan vuoden alun matkoihin. Muissa hauissa haetaan saman vuoden matkoihin.

Tarkista tiedot sivuilta http://www.taike.fi