Haettavana

Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika:

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


European Media Artists in Residence Exchange programme  / M-Cult

The call for artist residencies in 2020 and 2021 is now open – Apply by Dec 2 at https://call.emare.eu/


Hakoniemen residenssi (FI)

Haku Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa sijaitsevaan uuteen Hakoniemen Residenssin on alkanut, jatkuva avoin haku, lue lisää https://hakoniemi.com/residenssi

Get to know the new artist residency Hakoniemi in North Karelia. Read more on how to apply etc. https://hakoniemien.myportfolio.com/artist-residency


Liikkuvuusapurahat, Taike

Taiteen edistämiskeskus myöntää liikkuvuusapurahoja taiteilijoille matka- ja työskentelykustannuksiin ulkomailla. Kolme kertaa vuodessa haussa olevat haut päättyvät helmikuussa, elokuussa ja marraskuussa. Marraskuussa päättyvässä haussa voi hakea sekä loppuvuoden että seuraavan vuoden alun matkoihin. Muissa hauissa haetaan saman vuoden matkoihin. Hakuaika:  09.09.2019 – 14.11.2019

Tarkista tiedot sivuilta http://www.taike.fi


Arteles Creative Center (FI)

Guided program for artists & creative professionals
April / May 2020 in Hämeenkyrö, Finland
Application deadline: 30th of October
Read more & apply online: www.arteles.org


Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
03.01.2019 – 04.02.2019 15:59
04.03.2019 – 04.04.2019 15:59
23.07.2019 – 22.08.2019 15:59
19.09.2019 – 21.10.2019 15:59

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki


Open Call for the Platform International Artist Residency June 2020 – June 2021 (FI)

Deadline for Applications October 20th ! http://www.platform.fi/index.php/residency-program/


Almost Perfect -residenssi / Suomen Japanin instituutti

Suomen Japanin instituutti hakee kuvittajaa ja/tai sarjakuvataiteilijaa Almost Perfect -residenssiin Tokioon maalis–huhtikuulle 2020. Residenssijakso on 9.3.–5.4.2020.

Valitulle taiteilijalle kustannetaan asuintila ja jaettu työtila Almost Perfect -residenssissä sekä meno-paluulento Suomesta Tokioon (maks. 900 €).

Residenssiin voi hakea 3.9.–3.10.2019 välisenä aikana.  Lisätietoja http://www.finstitute.jp/fi/residenssit/muut/


AiR Frosterus (FI)

Call for AIR Frosterus residency programme 2020 is out! Let the northern nature and the warmth of the local community inspire you in Kärsämäki, Finland.

Air Frosterus provides artists from all fields of art and design time and peace to focus on their work. The length of a residency period can vary between one and six months.

Apply by 30th September.

More info airfrosterus.org


Lauttasaaren kartanon residenssi (FI)

Lauttasaaren kartanon pihapiirissä sijaitsevaan Punaiseen huvilaan on kunnostettu residenssiasunto taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Residenssipaikkaa voivat hakea vieraidensa käyttöön suomalaiset taiteen ja tieteen toimijat, jotka haluavat kutsua Suomeen yhteistyöprojektia varten ulkomaisen taiteen tai tieteen asiantuntijan. Residenssivieraat valitaan avoimella haulla, joka järjestetään säätiön yleishaun yhteydessä vuosittain. Vuoden 2019 apurahahaku järjestetään 1.–15.9.2019.

https://koneensaatio.fi/


Villa Karo (BJ)

Grand-Popon kylässä Beninissä sijaitsevaan suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskus Villa Karoon voivat hakea kulttuuri- ja yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset, tutkijat ja taiteilijat. Residenssi sopii hyvin niin oman tutkimuksen tekoon tai taiteellisen työn tekemiseen kuin myös esimerkiksi yhteisöllisten projektien toteuttamiseen. Villa Karon päärakennuksen yläkerrassa on viisi n. 30 neliömetrin kokoista studiota, jotka toimivat residenssissä olevien asumis- ja työskentelytiloina. Lisäksi Villa Karon tontilla on monitoimitila Lissa Gbassa jonka huoneita voi varata esimerkiksi ateljee- tai harjoittelutiloiksi. Ihanteellista on, jos stipendiaatti pystyy myös tarjoamaan jotakin paikalliselle yhteisölle. Villa Karon residenssijaksojen pituus on 5 – 12 viikkoa.

Kevään residenssien (1.1.–31.5.) hakuaika päättyy 15.9. klo 23.59.
Syksyn residenssien (1.9.–31.12.) hakuaika päättyy 15.3. klo 23.59.

Villa Karon tarkoituksena on rakentaa siltaa suomalaisten ja afrikkalaisten taiteilijoiden ja kulttuurivaikuttajien välille. Residenssien lisäksi keskuksen toimintaan kuuluu mm. esityksiä, taidenäyttelyitä ja kirjasto.

Lisätietoja ja hakuohjeet:

www.villakaro.org/villakaro/residenssiin/


i-Portunus -liikkuvuustuen toinen hakukierros on auki!

Tukea eripituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea visuaalisten ja esittävien taiteiden (pois lukien musiikki) ammattilaiset. Haku päättyy 24.6.2019.

Ensimmäisellä 17.4.-15.5. järjestetyllä hakukierroksella jätettiin yli 1200 hakemusta. Suomesta hakemuksia jätettiin 9. eniten Euroopassa, yhtyeensä 48 kappaletta. Hakemusten analysoinnin pohjalta valmisteltiin nyt avautunut toinen hakukierros.

Uutta on se, että tukea voivat hakea myös ryhmät (korkeintaan 5 hlöä). Tukea voi hakea nyt yhdellä kertaa myös useampaan liikkuvuusjaksoon.

i-Portunus -liikkuvuuspilotissa julkaistaan huhti-syyskuussa 2019 yhteensä 3 hakukierrosta. Pilotin tarkoituksena on testata, mikä olisi paras tapa tukea taide- ja kulttuurialan liikkuvuutta EU-tasolla. Tulosten pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Lähde: http://www.cimo.fi/ajankohtaista

Lisätietoja: www.i-portunus.eu