Hakuilmoitukset

Alla on residenssien hakuilmoituksia.

AIR ilmoittaa

Julkaistu: 07.03.2022 — Voimassa: 21.09.2022

Hakuilmoitus: Villa Karon residenssit

Villa Karo tarjoaa taiteilijoille, tutkijoille ja kulttuuri- ja yhteiskunta-alan ammattilaisille mahdollisuuden residenssityöskentelyyn Beninissä. Residenssi sopii hyvin niin oman tutkimuksen tai taiteellisen työn tekemiseen kuin myös esimerkiksi yhteisöllisten projektien toteuttamiseen. Myös työryhmät voivat hakea Villa Karoon, jolloin jokaiselle jäsenelle myönnetään erikseen residenssipaikka.

Residenssihakemukset käsitellään kaksi kertaa vuodessa. Residenssihakujen eräpäivät ovat 15.3. ja 20.9.

Lisätietoa

Villa Sarkia

Julkaistu: 27.01.2022 — Voimassa: —

Villa Sarkia on Sysmän keskustassa sijaitseva kansainvälinen residenssi kirjailijoille, käsikirjoittajille, kääntäjille ja työryhmille.

Residenssissä on kolme yksittäistä kirjailijahuonetta sekä yleiset, yhteiset tilat. Talo on tilava, joten turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. Residenssissä asuminen on maksutonta. NVL ei vastaa asukkaiden matkakuluista tai muista kuluista.

Hakeminen: Residenssi – NVL (nuorenvoimanliitto.fi)

Katso tiedot Katso kartalla

AIR ilmoittaa

Julkaistu: 09.12.2021 — Voimassa: 31.12.2022

Taiteen edistämiskeskuksen tuki matkakuluihin ja residenssityöskentelyyn

Liikkuvuusapurahat olivat haettavana tänä syksynä (2021) viimeistä kertaa. Vuoden 2022 matkakuluihin ja residenssityöskentelyyn voi hakea kohdeapurahaa. Jatkossa kansainväliseen liikkuvuuteen voi hakea Taikesta apurahaa kaksi kertaa vuodessa, syksyn kohdeapurahahaussa ja keväällä alueiden apurahahaussa.

Lisätietoa

AIR ilmoittaa

Julkaistu: 07.12.2021 — Voimassa: 31.12.2022

Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

SKR:n liikuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi.

Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa.

Hakuaika on kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja elokuussa.

Lisätietoa

AIR ilmoittaa

Julkaistu: 07.12.2021 — Voimassa: 31.12.2022

Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelman apurahat

Pohjoismaisella kulttuuripisteellä on kulttuurialan liikkuvuusohjelma, joka vahvistaa kulttuuri- ja taidealan yhteistyötä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ohjelma keskittyy lisäämään osaamisvaihtoa, yhteyksiä, läsnäoloa ja kiinnostusta Pohjoismaiden ja Baltian taiteeseen ja kulttuuriin.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden liikkuvuusohjelma koostuu kolmesta eri tukimuodosta: liikkuvuustuesta, verkostotuesta ja residenssikeskusten tuesta.

Lisätietoa

Greta ja William Lehtisen Säätiön taiteilijaresidenssi

Julkaistu: 07.04.2021 — Voimassa: —

Greta ja William Lehtisen Säätiön uusi taiteilijaresidenssi avautui heinäkuussa 2020.

Jatkuvahaku on käynnissä 2021–2022 residenssijaksoihin. Lisätiedot: https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Katso tiedot Katso kartalla

Santun talo

Julkaistu: — — Voimassa: —

HAKU SANTUN TALON RESIDENSSIIN KESÄLLE 2022

Santun talon residenssijaksot kesälle 2022 ovat taiteilijoiden ja tieteentekijöiden haettavissa 14.3.2022 saakka.

Haettavissa on kahden tai neljän viikon jaksoja aikavälillä 9.5.–18.9. Ajanjakso 27.6.–10.7. ei ole käytettävissä.

Vuonna 2022 Keuruun museo ja Keuruun kaupungin kulttuuritoimi hakevat Santun talon residenssiin taiteilijoita, kulttuurituottajia ja tieteentekijöitä kaikilta aloilta. Valinnassa painotetaan yhteyttä paikalliseen taiteen ja/tai kulttuuriperinnön edistämiseen.

Korvaukseksi työskentelyajasta residenssiin valittu henkilö lahjoittaa yhden teoksen, joka liitetään museon kokoelmiin, pitää työpajan tai luennon taikka osallistuu muulla tavalla paikallisen taiteen tai kulttuuriperinnön edistämiseen.

Vapaamuotoiset hakemukset perusteluineen ja ansioluetteloineen lähetetään sähköpostilla teppo.ylitalo@keuruu.fi viimeistään 14.3.2022.

Valinnat tehdään 21.3.2022 mennessä. Otamme yhteyttä valittuihin henkilöihin.

Santun talon esittely: http://www.keuruunmuseo.fi/index.php/taiteilijaresidenssi/santun-talon-esittely

Lisätiedot
Museonjohtaja Teppo Ylitalo
teppo.ylitalo@keuruu.fi
puh. 040-9655567

Katso tiedot Katso kartalla