Etsin residenssejä

AARK Archipelago Art Residency in Korpo FinlandKorppoo, Parainen

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi.
Perustettu
2014
Osoite
Saaristotie 5891, Retais, 21710 Korppoo
Yhteydet

aark-nauvo-ferry-690c aark-5 aark-4-liveworkspace aark-2-sea aurota-borealis-aark-lilli-haapala By Lilli Haapala                                               info@aark.fi

Puh. +358 44 3631 503

Tilat, organisaatio

aark-keltainen-copy   Residenssi sijaitsee 50-luvulla alun perin lauttureiden perheasunnoiksi rakennetussa pienkerrostalossa meren äärellä, lauttarannassa. Bussi kulkee vierestä, yhteysalus Ms. Eivor ulkosaaristoon mm. Jurmoon ja Utö lähtee vastarannalta. Metsä ja rauhallinen kallioranta vieressä.     AARK ry ylläpitää 3 huoneistoa:

  • 2 x Rannanpuoleiset isot 3h+k (72m2) joissa molemmissa on 2 makuuhuonetta sekä oleskelu/työskentelytila. Kaikista ikkunoista on merinäköala ja laivareitti. Alakerrassa rannanpuoleinen terassi. Makuuhuoneita on yht. 4, joka mahdollistaa myös työryhmälle hyvät olosuhteet.
  • 1 Iso kaksio jossa avoin pohjaratkaisu ns. Single Studio Space 56m2. 3krs, ikkunat meri/metsänäkymä.
  • Ronski työtila talon kivijalassa kaikenlaiseen käyttöön 30m2 ns. Betonitila.
  • Talossa on puulämmitteinen sauna ja uimaranta vieressä.
  • myös taiteilijaperheet voivat hakea.

AARK on voittoa tavoittelematon taiteilijavetoinen yhdistys. Residenssin on perustanut korppoolainen pariskunta – taiteilija Renja Leino ja hänen miehensä Bengt Andersson.

Residenssi

kalliomeri

Aboa Vetus & Ars Novan taiteilijaresidenssiTurku

Sivusto
Alat
Kuvataide, esittävät taiteet, mediataide.
Perustettu
2011
Osoite
-
Yhteydet

Aboa Vetus & Ars Nova -museo
Eeva Holkeri
puh. 0207 181 644
eeva.holkeri(at)aboavetusarsnova.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilijaresidenssi on Aboa Vetus & Ars Nova -museon organisoima. Museon toimialana on Suomen keskiajan ja toisaalta nykytaiteen kulttuuriperintö.

Residenssi

Työskentelyjakson pituus sovittavissa taiteellisen suunnitelman puitteissa, 3–6 kuukautta. Yhden kuukauden residenssijakso ei ole mahdollinen.

Ilmainen työtila, 35 m², noin 3 km Turun keskustasta vuonna 2010 valmistuneessa kiinteistössä (tila ei sovellu metallikuvanveiston tekemiseen tai analogisten valokuvien kehitykseen). Työhuone soveltuu yhden taiteilijan käyttöön kerrallaan.

Taiteilija vastaa itse materiaalikuluista, ylläpidosta ja matkakuluista. Taiteilijalla on mahdollisuus vuokrata työskentelyjakson ajaksi kevyesti kalustettu asunto samasta kiinteistöstä, missä työskentelytila sijaitsee.

Yhdelle residenssitaiteilijalle vuodessa tarjotaan mahdollisuus pitää kutsunäyttely museon Takkahuone-galleriassa.

Hakeminen

Jatkuva haku, ks. lisätietoja museon Internet-sivuilta.

AiR – JakobstadPietarsaari / Jakobstad

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1996
Yhteydet

AiR Jakobstad
Yrkeshögskolan NOVIA, up Bildkonst
Köpmansgatan 10
68600 Jakobstad
puh. 06 328 5830
robert.back(at)novia.fi

Tilat, organisaatio

Yrkehögskolan Novian residenssiohjelma kuvataiteilijoille toimii Pietarsaaren keskustassa kulttuuri- ja koulutuslaitosten muodostamalla Campus Allegrolla (residenssi ja ammattikorkeakoulu toimivat vuoteen 2012 asti Uusikaarlepyyssa).

Pietarsaaren kaupungin tarjoama taiteilija-asunto sijaitsee vanhalla paloasemalla, 500 m koulusta josta löytyy taiteilijan käyttöön studioita, työpajoja ja varusteita.

Residenssi

Residenssiohjelma tarjoaa ilmaisen työtilan ja asunnon kuvataiteilijoille. Taiteilija vastaa matka-, elin- ja materiaalikustannuksista. Residenssiohjelmaan kuuluu usein työpajoja, taiteilijaluentoja jne.

Lisätietoja http://sknv.blogspot.fi/

Hakeminen

Vaihtoprojektit ja residenssitaiteilijat valitaan pääsääntöisesti koulun yhteistyöpartnereiden ja luotujen kontaktien kautta.

Antares Art Center / Taidekeskus Antareksen residenssiKouvola

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, esittävät taiteet.
Perustettu
2010
Osoite
Pien-Liikkalantie 6, 46710 Sippola
Yhteydet

TAIDEKESKUS ANTARES

info@galleriaantares.fi

facebook.com/galleriaantares

instagram.com/taidekeskusantares

044-9819506

Tilat, organisaatio

 

Taidekeskus Antares toivottaa tervetulleeksi eri alojen ammattitaiteilijat rauhalliseen ja kotoisaan työympäristöön Kymenlaaksolaisen maalaismaiseman keskelle. Taidekeskus Antareksella on hyvät suhteet paikalliseen lehdistöön ja kyläyhteisöön sekä taiteilijayhdistystyksiin Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa, Lahdessa ja Lappeenrannassa. Haluamme tarjota hyvät puitteet täydelliseen keskittymiseen luovaan työhön. Taidekeskus Antareksessa arvostamme yhteisöllisyyttä ja tiedon jakamista. Pyrimme luomaan sellaisen paikan ja ilmapiirin missä nämä mahdollistuvat.

 

 

Kulttuuriyhdistys Antareksen muodostaa 23 eri taiteen alan ammattilaista ja se on perustettu vuonna 2010. Yhdistys hallinnoi Taidekeskus Antaresta Sippolassa, Kouvolassa. Johtoryhmä koostuu kolmesta taiteilijasta ja sen puheenjohtajana toimii kuvanveistäjä Tiiu Anttinen. Tiiu Anttinen ja Pasi Rantala asuvat paikan päällä ja auttavat taiteilijoita käytännön asioissa. Seitsemällä taiteilijalla on yksityinen työtila taidekeskuksessa. Vuosittain 1-2 henkilöä on palkattu gallerianhoitoon sekä työtilojen ylläpitoon.

 

100 € / Viikko. Vieraileva taiteilija voi asua ja työskennellä residenssissä kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Hintaan kuuluu asuminen ja jaettu työtila. Taidekeskus pidättää provision (25%) myynnistä.

 

Residenssi

 

Taiteilijaresidenssissä on neljä makuuhuonetta (13 m² / huone), yhteinen keittiö ja olohuone (32 m²), iso suihkutila pyykinpesukoneella ja pienempi erillinen wc. Residenssitaiteilijalle pyritään tarjomaan toiveiden mukainen työtila ja mahdollisuus tutustua muihin taiteilijoihin.

 

 

TYÖTILAT

Taidekeskus Antareksessa on hallitilaa kuvanveistäjille sisältäen mm. hitsaukseen ja pienten valujen tekemiseen tarvittavat työvälineet. Grafiikan pajassa on kivilitografian välineet ja kiinteistössä on myös ateljee monumentaalityöskentelyyn. Taidemaalareille järjestyy tila yhteistyötilasta. Taidekeskus Antareksen tilat ovat jatkuvasti kehittyviä ja otamme ilolla vastaan uudenlaisia ideoita ja haasteita. Residenssitaiteilijan tulisi osata käyttää tarvitsemiaan laitteita ja hänellä tulisi olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Kuluvat materiaalit, tarvikkeet ja välineet taiteilija kustantaa itse.

 

Hakeminen

Hakijan tulee toimittaa Taidekeskus Antarekselle seuraavat liitteet:

Ansioluettelo (CV), vähintään viisi valokuvaa viimeaikaisista töistään, työsuunnitelma sisältäen toivomukset koskien työskentelytiloja.

 

Vierailevalta taiteilijalta toivotaan myönteistä asennetta paikalliseen yhteisöön ja julkisuuteen. Hänelle tarjotaan mahdollisuutta luennon tai työpajan pitämiseen ja asiasta sovitaan tapauskohtaisesti.

 

Ars Bioarctica residenssiKilpisjärvi

Sivusto
Alat
Tutkimus.
Perustettu
2010
Yhteydet

Suomen Biotaiteen Seura ry
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

info(at)bioartsociety.fi

 

Tilat, organisaatio

Residenssin tilat ovat Kilpisjärven biologisella asemalla Lapissa. Käytettävissä on yhdistetty työ- ja asuintila, sekä aseman tutkijoiden tilat ja infrastruktuuri.
Residenssi on Suomen biotaiteen seura järjestämä yhteistyössä Helsingin yliopiston Kilpisjärven biologisen aseman kanssa.
Majoituskulut residenssissä työskentelevälle on n. 13.- euroa per yö.

Residenssi

Residenssiohjelma keskittyy arktiseen ympäristöön ja taiteen ja tieteen yhteistyöhön. Se on avoinna taiteilijoille, tutkijoille ja taide/tiede tutkimusryhmille.

Kilpisjärven biologinen asema tarjoaa residenssin käyttäjille sama mahdollisuudet ja infrastruktuurin kuin sen tutkijoille ja henkilökunnalle. Tämä sisältää mm. laboratorio ja tutkimusvälineitä, kirjaston, seminaarihuoneen sekä kenttä välineitä. Residenssiläisiä avustaa ohjaaja paikalliseen ympäristöön tutustumisessa.

Hakeminen

Haku päättyy 30.10.2015

Arteles Creative CenterHaukijärvi

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, mediataide, kuratointi.
Perustettu
2010
Osoite
Hahmajärventie 26, 38490 Haukijärvi
Yhteydet

puh. +358 341 023 787
info(at)arteles.org

Tilat, organisaatio

Arteles Creative Center on taiteilijoille ja luovan alan ammattilaisille suunnattu kulttuuri- ja residenssikeskus Hämeenkyrön Haukijärvellä, 43 km Tampereelta.

Residenssi

Arteles Creative Center on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja aktiivisimmista residenssikeskuksista. Arteleksessa työskentelee ja majoittuu vuosittain yli sata kansainvälistä eri alojen taiteilijaa ja luovien alojen ammattilaista, 9-12 henkeä per kuukausi. Kuratoitujen residenssiohjelmien sisältö vaihtelee. Residenssi on aktiivisessa toiminnassa vuoden jokaisena päivänä, ja residenssiin voivat hakea myös suomalaiset taiteilijat. Lue lisää: www.arteles.org

Hakeminen

Haku nettilomakkeella 3-4 kertaa vuodessa, hakuaika vaihtelee. Katso ajantasaiset tiedot: www.arteles.org

ArtrantaKarstula

Sivusto
Alat
Muotoilu, arkkitehtuuri.
Perustettu
2012
Osoite
Kokkolantie 12, 43500 Karstula
Yhteydet

Projektipäällikkö Pirkko Siivola, tel. +358 (0)400 556292, email pirkko.siivola(at)artranta.fi

Tilat, organisaatio

Artranta tarjoaa majoituksen väliaikaisissa tiloissa Keski-Suomessa Karstulan opistossa, josta löytyy myös ravintola ja työtila.

Artranta ry:n perustivat vuonna 2012 paikalliset muotoilun ystävät Karstulassa. Artrannan yhteistyökumppaneina ovat olleet Suomen huippumuotoilijat Aki Choklat, Jonas Hakaniemi ja Harri Koskinen. Visiona on rakentaa Karstulaan Muotoilu- ja arkkitehtuuriresidenssikeskus muotoilijoiden ja yrittäjien kohtaamispaikaksi.

Residenssi

Artranta kutsuu muotoilijoita, arkkitehteja sekä näiden alojen opiskelijoita hakeutumaan residenssivieraiksi. Residenssi on avoin sekä kotimaisille että kansainvälisille vieraille.

Residenssijaksot ovat 1-3 kuukauden pituisia.

Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen ihanteiden mukaisesti. Materiaaleina voivat olla esim. puu ja sen sivutuotteet, kasvit, savi, tekstiilit, nahka, luut ym. luonnonmateriaalit. Artranta tarjoaa residenssivieraiden käyttöön myös osaamis- ja teknologiakeskus Ropotin puun ja metallin työstökoneet sekä mm. 3D-tulostusmahdollisuuden. Omien töiden ohella residenssivieraille tarjotaan mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön.

Artranta Karstula ry osallistuu sopimuksen mukaan residenssivieraan majoituskuluihin ja työtilan vuokraan. Residenssivieras vastaa itse matka- ja ruokailukuluistaan sekä materiaalikuluistaan.

Hakeminen

Residenssijaksoja voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, josta käy ilmi toivottu residenssijakson aika ja työsuunnitelma sekä liitteenä CV.
Hakemukset pyydetään osoitteeseen pirkko.siivola(at)artranta.fi.

Ateenan taiteilijahuoneistoAteena, Kreikka

Sivusto
Yhteydet

Suomen Ateenan-instituutin säätiö, asiamies Manna Satama,
puh. 050 434 5523, satama(at)finninstitute.gr

Tilat, organisaatio

Suomen Ateenan-instituutin asuntolarakennuksessa Ateenan keskustassa sijaitseva pieni huoneisto (43 m2) eri alan taiteilijoiden  käyttöön. Huoneistossa on työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, suihku-wc ja parveke.

Residenssi

Asuntoa vuokrataan vähintään 1 kk jaksoissa.

Hakeminen

Vuoden 2015 jaksojen haku päättyy 30.9.2014. Hakemukset toimitetaan säätiön asiamiehelle.

Ateljeetalo TuulensuuViitasaari

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1988
Osoite
Järkiniementie 75, 44610 Kärnä
Yhteydet

Tuulensuun taidesäätiö
Säätiön sihteeri Marjo-Riitta Simpanen
info(at)tuulensuu.net

Tilat, organisaatio

Kaksikerroksinen hirsistä rakennettu ateljeetalo (1988, 175m2). Seitsemän metriä korkean, parvellisen 75 m2 ateljee soveltuu taidemaalarien työtilaksi. Asuintilat käsittävät keittiö-olohuoneen, kaksi makuuhuonetta ja saunan.

Ateljeetalo sijaitsee Kolima-järven rannalla Pasalan kylässä Kärnässä, 29 km Viitasaaren keskustasta. Perille ei ole linja-autoyhteyttä.

Ateljeetaloa ylläpitää yksityinen viitasaarelainen säätiö, jolla on Tuulensuussa myös veistospuisto.

Residenssi

Tuulensuun ateljeetalon vuokrauksen perusteena on, että talon käyttö edistää kuvataidetta.

Vuonna 2018 ateljeetalo on vuokrattavissa ajalla 14.5.–16.9.2018. Vuokran suuruus vaihtelee vuokrausviikkojen määrän mukaan: 4 viikkoa yhtäjaksoisesti 1000 euroa (250 euroa / viikko), 3 viikkoa 900 euroa, 2 viikkoa 600 euroa ja 1 viikko 300 euroa. 

Hakeminen

Tuulensuun ateljeetalo on Suomessa asuvien kuvataiteilijoiden haettavissa. Ateljeetaloa voidaan vuokrata myös muille kulttuurialan toimijoille varaustilanteen niin salliessa.

Tuulensuuhun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään seuran sihteerille sähköpostitse info(at)tuulensuu.net. Hakemuksen voi jättää ajalla 15.1.-25.3.2018. Lisätiedot ja hakuohjeet sivulla www.tuulensuu.net -> Ateljeetalo -> (Varustustaso) ->  Hakeminen -> Vuokraviikot 2018

Hakija ja Tuulensuun Taidesäätiö solmivat kirjallisen sopimuksen tilojen käytöstä ennen vuokra-ajan alkamista. Ateljeetaloon ei voi ottaa mukaan kotieläimiä.

Ateljé StundarsSolf / Sulva

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1998
Osoite
Stundarsin museo- ja kulttuurikeskus, Stundarsintie 5, 65450 Sulva
Yhteydet

Ateljé Stundars
KulturÖsterbotten
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (SÖFUK)
Raastuvankatu 23, 65100 VAASA
puh. 050 347 0522
atelje.stundars(at)kulturosterbotten.fi

Tilat, organisaatio

Ateljé Stundars -residenssiä ylläpitää KulturÖsterbotten (KÖ), jonka tehtävänä on kehittää kulttuuria ja taidetta ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Vierasateljeetoiminta on sijoitettu Stundarsin museo- ja kulttuurikeskuksen (http://www.stundars.fi/) yhteyteen. Ateljee sijaitsee museoalueella, residenssitiloihin kuuluu erillinen kahden makuuhuoneen asunto.

Residenssi

Taiteilijalle tarjotaan työtila ja asunto sekä pieni tuki materiaalikustannuksiin. Taiteilijan edellytetään lahjoittavan teos KulturÖsterbottenin taidekokoelmaan.

Residenssin pituus 2-6 kk.

Rauhallinen maaseutumainen ympäristö ja ateljeen sijainti museoalueella tukevat keskittymistä luovaan työhön.

Hakeminen

Hakuaika päättyy 31.5.

Circolo ScandinavoRooma, Italia

Sivusto
Osoite
Via della Lungara 231, 00165 Roma, Italia
Yhteydet

Skandinaviska föreningens konstnärskollegium i Rom / Circolo Scandinavo per artisti e scienziati
Via della Lungara 231, 00165 Roma, Italy
Tel. +39 06 68 75 705
info(at)skandinaviskforening.org

Tilat, organisaatio

Talossa on viisi korkeaa ja valoisaa taiteilijahuonetta, yhteinen keittiö, kirjasto, terassi.

Residenssi

Residenssit on suunnattu monialaisesti pohjoismaisille eri alojen taiteilijoille ja ne ovat pituudeltaan 1-2 kk.

Residenssiohjelmaa tukee Pohjoismainen ministerineuvosto.

Ohjelmaan voi kuulua yleisölle avoimia kulttuuritapahtumia (artist talk, mestarikurssi, konsertti tms.) jotka tekevät pohjoismaisia taiteilijoita tunnetuksi Italiassa.

Hakeminen

Hakuaika on 1.2.-1.4. Hakemukset toimitetaan suoraan taiteilijakollegioon Roomaan.

Cirkon residenssiohjelmaHelsinki

Sivusto
Alat
Esittävät taiteet, nykysirkus / sirkustaide.
Perustettu
2011
Osoite
Kaasutehtaankatu 1/4 (rakennus 8), 00540 Helsinki
Yhteydet

cirko@cirko.fi

Tilat, organisaatio
Uuden sirkuksen keskuksessa on käytössä sirkusammattilaisille suunnittellut työskentelyolosuhteet, harjoitussali ja sosiaalitilat. Majoitusmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset joten osallistujat vastaavat yleensä itse majoituksen ja matkojen rahoituksesta.
Uuden sirkuksen keskus Cirko avattiin vuonna 2011 Suvilahden kaasuvoimalan entisen konepajan tiloihin, tilat omistaa Helsingin kaupungin kiinteistöosakeyhtiö Kaapelitalo. Cirkoa pyörittää samaniminen, jo vuonna 2002 perustettu yhdistys.
Residenssi

Residenssiohjelma on tarkoitettu suomalaisille nykysirkusryhmille ja -taiteilijoille uusien teosten valmistamiseen, taiteellisten konseptien työstämiseen ja tutkimusvaiheeseen. Työskentelyjaksot ovat 2-4 viikon mittaisia.

Residenssiin valitulla työryhmillä on mahdollisuus konsultoida Cirkon henkilökuntaa mm. teknisissä toteutuksissa.

Osana residenssiä työryhmä avaa työskentelyprosessiaan yleisölle esimerkiksi demoesittelyssä ja mahdollisuuksien mukaan jalkautuu myös paikalliseen sirkuskenttään.

Hakeminen

Hakijan tulee olla sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla myös poikkitaiteellinen. Hakijalla tulee olla sidos Suomeen, mutta työryhmä voi olla kansainvälinen. Täysin kansainvälisten hakijoiden residenssit ovat myös mahdollisia, mutta tällöin hakijalta vaaditaan omaa rahoitusta residenssin kustannuksiin.

Hakijoiden toivotaan olevan Cirkon yhdistyksen jäseniä. Jos hakija ei ole vielä jäsen, hän voi hakea jäsenyyttä residenssihakemuksen yhteydessä.

Cité Internationale des ArtsPariisi, Ranska

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, muotoilu, arkkitehtuuri.
Perustettu
1965
Yhteydet

Pariisin taiteilijakaupungin säätiön sihteerin tehtävistä vastaa:
Sera Syvänen, Kipinä Productions

puh. +358 40 707 3700

Tilat, organisaatio

Suomalaisella Pariisin taiteilijakaupungin säätiöllä on Pariisin keskustassa sijaitsevassa yli 300 ateljeen taiteilijakeskuksessa yhdeksän ateljeeasuntoa, joista viisi soveltuu erityisesti kuvataiteilijoille ja neljä muusikoille.

Lisätietoja kansainvälisestä Pariisin taiteilijakeskuksesta löytyy sivuilta www.citedesartsparis.net

Residenssi

Ateljeita voivat hakea kuva-, sävel- ja tanssitaiteilijat, muotoilijat sekä arkkitehdit. Ateljeet jaetaan tasapuolisesti kaikkien hakijaryhmien kesken. Etusijalla ovat nuoret taiteilijat, joilla on Pariisiin liittyvä projekti.

Lyhin yhtäjaksoinen oleskelu Citéssä toimintakaudella syyskuusta elokuuhun on yksi kuukausi, pisin yksi vuosi. Vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä ja ko. kuukaudet ovat kalenterikuukautta lyhyempiä. Ateljeet on tarkoitettu työskentelyyn, ei perheiden oleskeluun. Ateljeessa voi yöpyä enintään kaksi aikuista henkilöä ja yksi alle 7-vuotias lapsi.

Stipendiaatti vastaa itse vuokranmaksusta Citélle koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä. Vuokrataso tarkistetaan aina tammikuussa. Vuonna 2017 ateljeen kuukauden vuokra yhdeltä henkilöltä on 445–597 EUR, ja se määräytyy työskentelyjakson pituuden ja ateljeen koon mukaan.

Hakeminen

Ateljeiden hakuaika on vuosittain 1.-31. maaliskuuta. Sähköiset hakemukset on lähetettävä ja vahvistettava 31.3. klo 16.00 mennessä. Tehtyä hakemusta ei tulosteta/postiteta. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Drake Arts Center taiteilijaresidenssiKokkola

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, esittävät taiteet, tutkimus.
Perustettu
2010
Osoite
Läntinen Kirkkokatu 20, 67100 Kokkola
Yhteydet

K.H.Renlundin museo
Palvelusihteeri Stina Kangasvieri
Vingenkatu 18 A
67100  Kokkola
044 7809 474
stina.kangasvieri@kokkola.fi

TAI

Kokkolan kaupunginteatteri
Talous- ja hallintojohtaja Mia Gustafsson
Torikatu 48, 67100 Kokkola
mia.gustafsson(at)kokkola.fi

Tilat, organisaatio

Residenssin asuintila (40 m2) sijaitsee vanhassa, kunnostetussa puutalossa Kokkolan vanhankaupungin sydämessä, ja käsittää makuuhuoneen, tupakeittiön ja WC/suihkun.

Taitelija saa tarvittaessa käyttöönsä myös  10 m2 valoisan ateljeetilan Pohjoismaiselta taidekoululta. Lisäksi mahdollisuus varata taidekoulun grafiikanpajaa ja käyttää koulun muita tiloja mikäli ne eivät ole opetuskäytössä (atk-luokka, puutyöverstas ja mustavalkopimiö).

Kiinteistön omistaa Kokkolan kaupunki,  residenssitoimintaa koordinoi Pohjoismainen taidekoulu ja Kokkolan kaupunginteatteri sekä K.H.Renlundin museo.

Residenssi

Residenssin pituus 1 vko – 6 kk. Sisältää ilmaisen työtilan ja asunnon.
Etusijalla ovat hakijat, jotka tarjoavat taiteellista ja/tai julkista produktiota vierailunsa yhteydessä tai sen jälkeen; tuotos voi olla muodoltaan taideteos, julkinen esiintyminen tai avoin luento.

Hakeminen

Haku 1 krt vuodessa 30.9. mennessä.

Eckerö Post & Tullhus GästbostadEckerö, Ahvenanmaa

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi.
Perustettu
2006
Osoite
AX 22270 Eckerö, Åland
Yhteydet

Ålandslandskapsregerings Kulturbyrå
puh. 018 25512
kulturinfo(at)regeringen.ax

Tilat, organisaatio

Ahvenanmaan maakuntahallitus ylläpitää 50 neliön vierashuoneistoa Eckerön Posti- ja tullihuoneella. 1800-luvulla rakennettu empire-tyylinen rakennus sijaitsee 35 km Maarianhaminasta, lähellä merta ja hyviä uimarantoja. Rakennuksessa toimii myös kahvila, näyttelytila, postiruotumuseo, ja kesäisin siellä järjestetään useita kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä. Vierashuoneisto käsittää makuuhuoneen ja yhdistetyn olo/työhuoneen ja keittonurkkauksen ja suihkun/WC:n.

Residenssi

Gästbostaden består av 2 rum; totalt ca 50m2 – ett sovrum med två sängar och ett kombinerat arbetsrum/matrum/+pentry, toalett och dusch samt tillgång till bastu.
Vistelse i gästbostaden beviljas efter ansökan åt konstnärer och kulturarbetare inom samtliga konstområden. Vistelse beviljas i regel för 1 månad under perioden maj-september. För vistelsen erlägger stipendiaten en hyra om 100 €/månad.

Huoneistoa vuokrataan kuukaudeksi kerrallaan touko-syyskuussa eri alojen taiteilijoille ja kulttuurialan työntekijöille joiden työskentely voi hyötyä residenssin sijainnista ja miljööstä tai vastaavasti joiden työskentely voi  elävöittää Ahvenanmaan kulttuurin kenttää.

Vuokra on 100€/kk.

Hakeminen

Ansökningstiden är årligen den 15 januari.
Haku vuosittain 15.tammikuuta.

Eibaun kirjastoresidenssiEibau, Saksa

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, mediataide, kuratointi.
Osoite
Steinweg 33, 02739 Kottmar OT Eibau, Saksa
Yhteydet

Tiedustelut skerttula@gmail.com

lankapuhelin +49 3586 3677120
matkapuhelin +49 1624 668127

Tilat, organisaatio

Kaksi 70 neliön asuntoa sekä kirjoitus- ja kirjastotila. Residenssipaketti käsittää asunnon ja erillisen työpisteen.

Rakennus on aiemmin toiminut kirjastona.

Residenssiä hoitaa fil. tri Seija Kerttula.

Residenssi

Residenssi tarjoaa suomalaisille taiteen ja tieteen parissa toimivilla henkilöille mahdollisuuden irrottaututa kirjoittamiseen, tutkimukseen ja taiteen tekemiseen inspiroivassa ja rentouttavassa ympäristössä.

Hakeminen

Särö ry:n jäsenet voivat hakea residenssiin alennnetulla hinnalla, muut halukkaat normaalihinnalla. Hakulomakkeet sivustossa.
Myös pitemmästä 1-3 kuukauden oleskelusta sovittavissa alennettu hinta.

Eläintarhan huvilaHelsinki

Sivusto
Perustettu
2000
Osoite
Eläintarhantie 14, 00530 Helsinki
Yhteydet

Satu Sirén
puh (09) 310 88406
satu.siren(at)hel.fi
http://www.elaintarhanhuvila.fi/
Facebook: www.facebook.com/villaelaintarha/

Tilat, organisaatio

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus ylläpitää ulkomaalaisten taitelijoiden residenssiä lähellä Helsingin keskustaa, Eläintarhanlahden tuntumassa, vanhassa Linnunlaulun puuhuvilassa.  1889 rakennettu talo on museoviraston suojelema. Rakennuksen yläkerrassa on vuokrattavana viisi asuinhuonetta taiteilijoiden Suomessa työskentelyn ajaksi.

Talo ei sovellu liikuntarajoitteisille. Vammaisen taiteilijan avustaja voi majoittua varavuoteella samassa huoneessa ilman lisämaksua.

Residenssi

Huvilan asuinhuoneita (5 kpl) vuokrataan pääasiassa ulkomaalaisille ja ulkomailla vakinaisesti asuville suomalaisille taiteilijoille. Eläintarhan residenssi on avoinna sekä taiteilijoille jotka tulevat Helsinkiin paikallisten yhdistysten vieraaksi että itsenäisesti työskenteleville taiteilijoille. Huvila tarjoaa kodinomaista asumista, studioita tai työskentelytiloja ei ole, huoneet soveltuvat vain pienimuotoiseen työskentelyyn (hakijoilla voi olla työtilat muualla mahdollisen projektin puitteissa). Residenssijaksojen pituudet vaihtelevat viikosta kahteen kuukauteen taiteilijan tarpeiden mukaisesti. Hakijan tarve asumiseen tulee perustua taiteellisen työn tekemiseen Helsingissä (ei esim. lomailua). Hyväksymme kaikki taiteenlajit.

Hakeminen

Jatkuva haku. Hakulomake löytyy residenssin nettisivuilta.

Esitystaiteen keskuksen residenssiohjelmaHelsinki

Sivusto
Alat
Esittävät taiteet.
Osoite
Suvilahti Puhdistamo, rakennus nro 6, 2. krs, Helsinki
Yhteydet

Toiminnanjohtaja Jenny Nordlund
jenny.nordlund(at)eskus.fi
045 874 0470

Esitystaiteen keskus ry
Suvilahti, Puhdistamo
Kaasutehtaankatu 1/33
00540 Helsinki

Tilat, organisaatio

Helsingin Suvilahdessa toimiva Eskus – Esitystaiteen keskus -residenssi tarjoaa harjoitustiloja esittävien taiteiden ammattilaisten ja työryhmien käyttöön. Harjoitussali on kooltaan n. 80 neliömetriä. Taiteilija/työryhmä vastaa itse matka-, elin- ja materiaalikustannuksista.

Eskus – Esitystaiteen keskus on esitystaiteen ryhmien – Esitystaiteen seura, Oblivia, Presentaatio, Toisissa tiloissa ja Todellisuuden tutkimuskeskus – vuonna 2009 perustama sateenvarjo-organisaatio. Esitystaide on 2000-luvulla syntynyt termi, joka kuvaa erilaisten esittävän taiteen perinteiden väliseen maastoon syntynyttä uutta taidekenttää. Esitystaiteen juuret ovat nykyteatterin, performanssin ja elävän taiteen alueilla.

Residenssi

Esitystaiteen keskuksen residenssiohjelma on tarkoitettu kotimaisille ja ulkomaisille esitystaiteilijoille ja esitystaiteen ryhmille (1-6 henkilöä). Residenssit ovat työskentelyresidenssejä, joiden kesto on 2-6 viikkoa. Residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus avata työtään demonstraatioin kollegoille ja yleisölle sekä osallistua Eskuksen tapahtumiin. Eskus pyrkii edesauttamaan hedelmällisiä kohtaamisia Eskuksessa työskentelevien taiteilijoiden kanssa. Tarkoitus on luoda residenssitaiteilijoihin pitkäaikainen suhde, saada heidät mukaan Eskuksen yhteisöön ja seurata heidän työtään.

Fiskarsin Ruukin vierasateljeeFiskars

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, kuratointi.
Perustettu
2006
Yhteydet

Fiskars Air/ Onoma, Tornikellorakennus, 10470 Fiskars.
puh. + 358 (0) 400241017
fiskarsair@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/485533560226/

Tilat, organisaatio

Vierasateljeeta ylläpitää Fiskarsin käsityöläisten, taiteilijoiden ja muotoilijoiden osuuskunta. Residenssi sijaitsee puutalossa Fiskarsin kylällä. Talossa on  yksi 1-2 hengen huoneisto sekä erilliset työtilat.

Residenssi

Fiskarsin ruukin vierasateljeehen voivat hakea kaikki luovan alan ammattilaiset. Ulkomaiset taiteilijat ovat etusijalla, mutta myös suomalaiset taiteilijat voivat hakea residenssiin.  ”Self directed” residenssi tarjoaa taiteilijalle mahdollisuuden keskittyä omaan työskentelyyn. Residenssikaudet ovat 1-2 kk. Vierastaiteilijoiden käytössä on yksi täysin varusteltu asunto sekä erilliset työtilat. Taiteilijoilta peritään käyttökorvaus, joka on vuonna 2018 300 €/kk.  Residenssi edistää yhteistyötä Fiskarsin kylän luovan alan ammattilaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden välillä.

Hakeminen

Residenssiä haetaan vuosittain syys-lokakuussa.

Framen residenssit

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Yhteydet

Visuaalisen taiteen keskus Frame
Ratakatu 1 b A 9
00120 Helsinki

Taru Elfving, ohjelmapäällikkö
050 042 4063

Residenssi

 

Frosterus taiteilijaresidenssiKärsämäki

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, arkkitehtuuri, Yhteisötaide.
Osoite
Pappilankuja 24, 86710 Kärsämäki
Yhteydet

Kattilakosken kulttuuriosuuskunta
Pappilankuja 24, 86710 Kärsämäki
kattilakoski.osuuskunta(at)gmail.com
Puh. 040 147 6107        

Tilat, organisaatio

Kattilakosken kulttuuriosuuskunta http://kattilakoski.wordpress.com käynnisti vuonna 2013 residenssitoiminnan vanhassa Pappilassa Pyhäjoen törmällä Pohjois-Pohjanmaalla. Residenssissä on useampi majoitushuone ja yksi työtila. Taiteilijan on myös mahdollista asua ja työskennellä Taidetalo Nahkurilla kylän keskustassa.

Residenssi

Residenssijakson pituutta ei ole määritelty. Taiteilija kustantaa itse matkansa, ruokansa ja tarvikkeensa. Tarkemmat vuokratiedot residenssin Internet-sivuilta.

Hakeminen

Residenssiin on haku syksyisin seuraavalle vuodelle.  Hakemukset sähköpostitse.

Gjutars taiteilijaresidenssi (AIR)Vantaa

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, esittävät taiteet, muotoilu, käsityö, keramiikka, mediataide.
Perustettu
2002
Osoite
Vanha Kuninkaalantie 6, 01300 Vantaa Tikkurila
Yhteydet

residence@vantaantaiteilijaseura.fi

Tilat, organisaatio

Vantaan taiteilijaseura ry:n ylläpitämä taiteilijaresidenssi sijaitsee Taiteilijatalo Gjutarsissa, jossa on myös seuran säännöllistä toimintaa.

Residenssi

Gjutarsin vierasateljee on varattu ulkomaisten residenssivieraiden käyttöön touko-syyskuuksi. Muita aikoja vuokrataan kotimaisile ja ulkomaisille taiteilijoille.

Residenssin tavoitteena on tarjota taiteilijoille hiljentymisen tila ja uuden kohtaamisen mahdollisuus. Residenssivieraan käytössä on makuuhuone (noin 15m²) sekä 20 m² työskentelystudio. Residenssissä on hyvin varustettu keittiö, suihku/WC ja lisäksi TV/Radio sekä internet yhteyksiä varten on käytettävissä langaton wifi yhteys.

Residenssin vuokra on 325 €/kk ja panttimaksu on 50€. Vuokraan sisältyvät vesi ja sähkö. Matka- ja elinkustannukset taiteilija hoitaa itse.

Residenssiin voi hakea lokakuusta-huhtikuuhun vapaamuotoisella hakemuksella, josta ilmenevät aikatoive ja hakijan taiteenala sekä yhteystiedot.

Hakemukset osoitteeseen: Galleria K, Asematie 7, 01300 Vantaa.
Yhteydenotot: info@vantaantaiteilijaseura.fi  tai residence@vantaantaiteilijaseura.fi

Hakeminen

Gjutarsin residenssiä vuokrataan sekä ulkomaalaisille että kotimaisille taiteilijoille. Residenssi on varattu ulkomaisten residenssi yhteistyökumppaneiden käyttöön touko-syyskuuksi. Muita aikoja voi vapaasti tiedustella sähköpostin välityksellä.

Taiteilijavalinnoista vastaa Vantaan Taiteilijaseuran residenssitoimikunta.

Grafiikka- ja valokuvakeskus RatamoJyväskylä

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1996
Osoite
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
Yhteydet

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
Puh. (014) 266 43 89
jukka.partanen(at)jkl.fi

Tilat, organisaatio

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamoon kuuluu taidegalleria sekä grafiikan ja valokuvauksen työtiloja.  Keskuksella on myös oma vierashuoneisto (50 m2), joka käsittää kaksi erillistä huonetta sekä yhteisen keittiön ja kylpyhuoneen. Jyväskylän taidemuseo vastaa keskuksen taidegrafiikkaan liittyvästä toiminnasta ja Luovan valokuvauksen keskus valokuvaaan liittyvästä toiminnasta.

Residenssi

Keskuksella on vuosittain haussa yhden kuukauden pituinen taiteilijaresidenssi yhdelle ulkomaiselle taidegraafikolle. Residenssi ajoittuu aina lokakuulle.
Muutoin keskuksen työ- ja asuintiloja voivat erikseen vuokrata kaikki halukkaat taidegraafikot kotimaasta ja ulkomailta.  Yksityiskäytössä taiteilija vastaa grafiikan pajan käyttömaksusta. Vierailija voi myös vuokrata huoneen keskuksen vierashuoneistosta.

Keskuksen tilat ovat liikuntaesteettömiä.

Hakeminen

Ulkomaiselle taidegraafikolle suunnattuun residenssiin on erillinen vuosittainen haku. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät Ratamon englanninikielisiltä verkkosivuilta. Hakemusaika päättyy aina toukokuun lopussa.
Grafiikan pajan yksityiskäyttöön ei ole varsinaista hakemusta, pelkkä varaus riittää.

Grassinan ateljeetaloGrassina, Italia

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Osoite
CASA FINLANDESE, Via L. Lippi 3, 50015 Grassina, Italia
Yhteydet

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Lemuntie 4 D, 00510 Helsinki
puh 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Tilat, organisaatio

Talossa on neljä ateljeeta, joihin liittyy joko erillinen makuuhuone tai makuutila. Lisäksi talossa on yhteinen keittiö ja oleskelutilat, kph ja wc, pesuhuone pesukoneineen sekä valokuvapimiö.

Residenssi

Taloa vuokrataan suomalaisille kuvataiteilijoille virkistykseen ja työskentelyyn vähintään 1 kuukauden jaksoissa.

Hakeminen

Taloon voi hakea ympäri vuoden, tiedustelut Ateljeesäätiöstä info@ateljeesaatio.fi

HIAP - Helsinki International Artist ProgrammeHelsinki

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, mediataide, kuratointi, kuraattorit.
Perustettu
1998
Osoite
HIAP Kaapeli: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki. HIAP Suomenlinna: Suomenlinna B 28/2, 00190 Helsinki.
Yhteydet

HIAP, Suomenlinna B 28/2, 00180 Helsinki
Puh. +045 859 7818
info@hiap.fi

Tilat, organisaatio
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Srama
Photo: Tomasz Srama

Viime vuosina HIAP on kasvanut yhdeksi johtavista kansainvälisistä residenssikeskuksista Suomessa ja pohjoismaissa. HIAPilla on kolme residenssistudiota Kaapelitehtaalla sekä viisi ateljeeasuntoa ja neljä vierashuonetta Palmstierna residenssirakennuksessa Suomenlinnassa. HIAPilla on myös kaksi galleriatilaa – HIAP Galleria Augusta ja viereinen HIAP Projektitila – Suomenlinnassa.

Residenssi

HIAPissa järjestetään vuosittain residenssejä ja lyhyempiä vierailuja paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille ja kuraattoreille eri puolilta maailmaa. HIAP keskittyy erityisesti kuvataiteeseen, mutta on avoin myös muiden alojen taiteilijoille. HIAPilla on useita eri residenssiohjelmia, vaihto-ohjelmia ja vaihtuvia maantieteelliseen alueeseen, teemaan tai esim. johonokin taiteellisen työskentelyn näkökulmaan keskittyviä projekteja.

HIAPin residenssiohjelmien keskeisenä tehtävänä on tarjota paikallisille ja kansainvälisille taiteilijoille ja kuraattoreille mahdollisuus tehdä tutkimusta, rakentaa verkostoja ja käydä taiteiden välistä vuoropuhelua osana HIAPin kansainvälistä residenssiyhteisöä. Residenssien kesto on tavallisesti 1-3 kuukautta.
Useimmissa ohjelmissaan HIAP tarjoaa taiteilijoille ateljeeasunnon, residenssipalvelut, mahdollisuuden asua ja työskennellä taiteilijayhteisössä sekä samalla verkostoitua kansainvälisesti työskentelyn lomassa. Lisäksi ohjelmasta riippuen valittujen taiteilijoiden residenssityöskentelyä voidaan toisinaan tukea myös taloudellisesti. Osa HIAPin residenssitoimintaa ovat myös sen järjestämät näyttelyt, luennot, työpajat, keskustelut ja open studios -tapahtumat.
Hakeminen
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Szrama
Photo: Tomasz Srama
Photo: Tomasz Srama

HIAPin kansainväliset residenssivaihto-ohjelmatDublin, Milano, Frankfurt

Sivusto
Yhteydet

HIAP
info(at)hiap.fi
(09) 6856 730

Residenssi

HIAP’illa on kansainvälinen residenssivaihto-ohjelma joka mahdollistaa suomalaisille taiteilijoille ja kuraattoreille residenssejä ulkomailla.  Vaihto-ohjelma käsittää seuraavat residenssit:

– Temple Bar Gallery + Studios, Dublin

– Kulturbunker, Frankfurt, yhteistyö Frankfurtin kaupungin kanssa

– Via Farini, Milano

 

HICP (Helsinki International Curatorial Programme)Helsinki

Sivusto
Alat
Kuratointi.
Perustettu
2013
Yhteydet

Frame Visual Art Finland
Ratakatu 1 b A 9
00120 Helsinki
puh. 040 507 0809
info@frame-finland.fi

Tilat, organisaatio

Framen kuraattoriresidenssit toteutetaan yhteistyössä HIAPin kanssa.

The residency takes place at HIAP – Helsinki International Artist Programme´s premises in HIAP Suomenlinna or  HIAP Cable Factory.

Residenssi

Framen kansainvälinen kuraattoriresidenssiohjelma HICP (Helsinki International Curatorial Programme) mahdollistaa perehtymisen suomalaiseen taidekenttään ja tilaisuuden taustatutkimukseen tulevia näyttely- tai kirjahankkeita varten. Kuraattorit toimivat myös välittäjinä omiin kansainvälisiin verkostoihinsa. Tavoitteena on pitkäaikaisten yhteyksien ja verkostojen luominen suomalaisen ja kansainvälisen nykytaidekentän välillä. Kuraattorien Suomen-vierailujen aikana järjestetään myös kaikille avoimia Meet the Curator -keskustelutilaisuuksia, joissa kuraattorit ovat tavattavissa.

Yhden kuukauden pituiset residenssijaksot käsittävät majoituksen, matkakulut Helsinkiin, apurahan elinkustannuksiin (39 € / pv), residenssipalvelut ja hallinnollisen tuen.

Frame offers together with HIAP Helsinki International Artist Programme a residency for international curators of contemporary art – Helsinki International Curatorial Programme. The aim of the HICP-programme is to provide curators with an opportunity to carry out research and to develop international curatorial projects while building contacts with art practitioners and cultural organisations in Finland.

Curatorial residencies include the cost of travel to and from Helsinki with a grant for living expenses, studio accommodation, residency services and administrative support.

HIAP and Frame both offer practical assistance, networks and critical context for the residents’ curatorial research and projects. A public event such as lecture, workshop or screening is organised during each residency. The curators have also access to the international residency community and programme of events at HIAP, while Frame provides extensive contacts to Finnish artists and other arts professionals.

Hakeminen

Hakuaika vuoden 2016 residensseihin päättyi 31.10.2015.

Application period for the year 2016 has ended on 31.10.2015. The application period is annually in October.

HaihatusJoutsa

Sivusto
Perustettu
2012
Osoite
Jousitie 68-70, 19650 Joutsa
Yhteydet

Haihatus, Jousitie 68-70, 19650 Joutsa
puh. 040 5161703/Merja Metsänen
haihatus(at)haihatus.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilijavetoinen taidelaitos Haihatus tuottaa taidetta ja järjestää kulttuuritapahtumia, mm. kesänäyttelyitä, Joutsassa Keski-Suomessa. Taidelaitos toimii kunnan entisen kurjainhoitolaitoksen kolmessa talossa, jotka kulttuuriyhdistys on muuttanut kulttuurikäyttöön.
Residenssihuoneet (6kpl, 17 – 23m2) sijaitsevat päärakennuksen yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa. Samassa rakennuksessa on työskentely- ja harjoitustiloja (10 – 60m2). Lisäksi käytettävissä on esiintymis- ja näyttelytilaa ym.

 

Residenssi

Haihatus vuokraa taiteilijoille asuin- ja työtilaa. Residenssijaksot ovat 1-6 kuukauden mittaisia. Vuokraan sisältyy huone (17-23m2), työskentelytila (10-50m2) tai harjoittelutila (60m2). Vuokra on 550€/kuukausi/henkilö (825€/tuplahuone/2 henkilöä).  Taiteilijoilla on mahdollisuus järjestää tapahtumia ja esityksiä oman taiteensa esille tuomiseksi residenssijaksonsa aikana ja osallistua vuosittain järjestettäviin  yhteisnäyttelyihin.

Hakeminen

Jatkuva haku. Hakulomake löytyy Haihatuksen Internet-sivuilta.

Kanadan ateljeestipendi, Le Centre Méduse vaihtoateljeeQuébec, Kanada

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1998
Yhteydet

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Lemuntie 4 D, 00510 Helsinki
puh 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Tilat, organisaatio

Ateljeesäätiön ja Kanadan taiteen keskustoimikunnan vaihto-ohjelman kautta suomalaistaiteilijalla on mahdollisuus päästä työskentelemään residenssiohjelmaan Quebeciin. Residenssipaikan tarjoaa mm. Centre Médusen taiteilijaosuuskunta http://www.meduse.org, jossa on valokuvataide-, ääni- ja mediataide, grafiikka-, kuvanveisto- sekä monitaiteelliseen työskentelyyn keskittyviä työtiloja ja gallerioita.

Residenssi

Residenssi 4 kk syys-joulukuussa. Taiteilijoille tarjotaan ilmainen asunto, työtila sekä apuraha elinkustannuksiin.

Hakeminen

Hakemukset säätiön hakulomakkeella. Haku syys-joulukuulle 2015 päättyi 31.3.2015.

Kemijärven taiteilijaresidenssiKemijärvi

Sivusto
Perustettu
2003
Yhteydet

Kemijärven kuvanveisto- ja kulttuurisäätiö, PL 37, 98101 Kemijärvi
Puh 040 579 1644
posti(at)kemijarvi-artresidence.fi

Tilat, organisaatio

Kemijärven taiteilijatalo, residenssi, on sijoitettu rakennukseen, joka aikoinaan toimi osuuskaupan meijerinä. Kuvanveistäjä Upi Kärrin ajatus taiteilijaresidenssistä toteutui, kun osuuskauppa myi rakennuksen Kemijärven kuvanveisto- ja kulttuurisäätiölle. Säätiön perustivat Kemijärven Kuvanveistoviikot ry ja Kemijärven kaupunki. Rakennus kunnostettiin residenssiksi vuosina 2003-2005.

Rakennuksen alakerrassa on neljä eri työtilaa sekä näyttelytilat, yläkerrassa 4 taiteilija-asuntoa. Ateljeiden suunnittelussa on otettu huomioon kuvataiteilijoiden, taidekeramiikan ym. työskentelyn erityisvaatimukset, osassa tiloista on mahdollisuus mm. tehdä tulitöitä ja hitsauksia, yhdessä työtilassa on myös lattiakaivo.

Joka toinen vuosi järjestettävä Kemijärven kansainvälinen kuvanveistoviikko liittyy taiteilijatalon toimintaan.

Residenssi

Työskentelyjaksojen pituus voi vaihdella viikosta kolmeen kuukauteen. Ylläpitokustannukset vieras maksaa itse.

Hakeminen

Residenssiin voi hakea ympäri vuoden. Valinnat tekee Kemijärven kuvanveisto- ja kulttuurisäätiön hallituksen nimeämä johtoryhmä.

Kolin RyynänenKoli

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi.
Perustettu
1999
Osoite
Ylä-Kolintie 1, 83960 Koli
Yhteydet

 

Kolin Kulttuuriseura ry
koliresidence(at)gmail.com

 

Tilat, organisaatio
Taiteilijaresidenssi sijaitsee Kolin kylän keskustassa kansallispuiston kupeessa. Kolin Ryynäsen taide-ja kulttuurikeskuksen taiteilijaresidenssin työtila ja huoneisto sijaitsevat perinteikkään puisen rakennuksen toisessa kerroksessa. Rauhaa ja hiljaisuutta etsivälle ja luontoa rakastavalle Koli on ihanteellinen paikka kylää ympäröivien järvien ja kansallispuiston metsien ja vaarojen vuoksi. Kesäkuukadet ovat Kolilla todella vilkkaita, joten jos etsit rauhallista residenssityöskentelyä, suosittelemme hiljaisempia kuukausia.Työtila soveltuu hyvin kuvataiteilijoille, muidenkin alojen taiteilijat ja taiteilijaryhmät ovat tervetulleita. Se on kooltaan 58 m2 ja siinä on ikkunat kolmeen suuntaan. Työtilassa on vesipiste. Asunto on täysin varustettu. Se käsittää olo- ja makuuhuoneen, keittiön ja kylpyhuoneen. Liinavaatteet, internet, TV, ja pesukone kuuluvat varustukseen. Keittiössä on astianpesukone, mikroaaltouuni, jääkaappi, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Makuuhuoneessa on kahden hengen sänky sekä olohuoneessa kahden hengen sohvasänky. Pihapiirin sauna on taiteilijoiden käytössä. Residenssin alakerrassa kansallispuistoon tuleva vierailija voi poiketa gastropubissa, jossa kohtaavat kansainvälinen ja perinteinen pohjoiskarjalainen tunnelma. Gastropubin tiloissa on usein taidenäyttelyitä ja elävää musiikkia. Samassa pihapiirissä on majoitusaittoja ja kesäisin avoinna oleva Kolin kotiseutumuseo.
Residenssin vuokra on 200 € / kk, seuralaisilta 100€ / kk / henkilö. Vuokraan sisältyy vesi ja sähkö, sekä internet-yhteys. Taiteilija maksaa matka- ja elinkustannuksensa itse. Taloudellista tukea/ rahoitusta taiteilija voi hakea omasta maastaan. Valitettavasti Kolin Kulttuuriseuralla ei tällaista tukimahdollisuutta ole. Kolin Ryynäseen hyväksytään taiteilijoita kaikkialta maailmasta, myös Suomesta. Hakemus on vapaamuotoinen ja siihen tulee liittää työsuunnitelma, kuvamateriaalia aikaisemmasta työskentelystä ja cv. Mainitse hakemuksessa myös toivomasi ajankohta ja residenssin pituus. Residenssin maksimipituus on 2 kuukautta.
 
Residenssi
Kolin kylän keskustassa komeilee punamullalla maalattujen hirsirakennusten muodostama pihapiiri, Kolin Ryynänen (Ylä-Kolintie 1). Kolin Ryynäsen taiteilijaresidenssi sijaitsee päärakennuksen yläkerrassa. Residenssi on tarkoitettu suomalaisille ja ulkomaisille ammattitaiteilijoille. Useat Koli-mieliset taiteilijat ovat majoittuneet Ryynäsen taiteilijaresidenssissä, johon kuuluu asunto ja ateljee. Taiteilijaresidenssitoiminnasta vastaa Kolin kulttuuriseura ry.
Hakeminen

Tällä hetkellä residenssi on varattu vuoden 2018 loppuun. Viimeinen hakupäivä vuodelle 2019 on 31.8.2018 mennessä. Hakemukset ja tiedustelut: koliresidence(at)gmail.com

KulttuuriKauppilaIi

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi, researchers, curators.
Perustettu
2006
Osoite
Kauppilantie 15, 91100 Ii
Yhteydet

KulttuuriKauppila, Kauppilantie 15, 91100 Ii
puh. +358 50 3950 313
info@kulttuurikauppila.fi

Merja Briñón
toiminnanjohtaja
merja.brinon@kulttuurikauppila.fi

Tilat, organisaatio

Taidekeskus KulttuuriKauppila sijaitsee Iijoen rannalla idyllisellä kulttuuriperintöalueella ja se koostuu kahdesta rakennuksesta: 1800-luvulla rakennetusta residenssirakennuksesta sekä vuonna 2006 rakennetusta ateljeetalosta.

Residenssitilat: 91 m2 sisältäen asuin- ja työskentelytilat.

kollaasi_tilat

Asuintilat: Asuintiloissa vierailijan käytössä ovat tavanomaiset kalusteet ja välineet sekä tietokone internetyhteyksineen. Oma keittiö ja kylpyhuone kuuluvat tiloihin. Asuintila 30 m2: sänky, sohva, kirjahylly, vaatekaapit, kirjoituspöytä, tuoli. Keittiö 13 m2: ruokailupöytä ja tuolit, jääkaappi, hella ja uuni, mikroaaltouuni, astiat, ruokailuvälineet, kattilat ja pannut. Kylpytilat 3,4 m2: suihku ja wc.

Työskentelytilat: Työskentelytiloissa (45m2) taiteilijalla on kaappitilojen lisäksi käytössään pöytiä ja tuoleja, hyvä kohdevalaistus sekä hyvä valikoima työkaluja ja tarvikkeita.

Vierailijoiden käytössä on tavallinen vaihteeton polkupyörä. Lisäksi talo tarjoaa käyttöön matkapuhelimen ja internetyhteyden.

Kulkuyhteydet: Etäisyys Iistä suurimpaan lähellä olevaan kaupunkiin Ouluun on 36 km. Linja-autoyhteys Ouluun kulkee tunnin välein.

Materiaalit: Työskentelyyn tarvittavaa materiaalia on mahdollista hankkia Oulun taiteilijatarvikeliikkeistä. Iissä on rautakauppa.

Vuokra: 400 € kuukaudessa/yksi taiteilija. 550€ kuukaudessa taiteilijapariskunnalta.

KulttuuriKauppilassa paikallisten taiteilijoiden ateljeet ja kansainvälinen residenssiohjelma tuottavat näyttelyitä, tapahtumia ja yhteisötaiteen produktioita. Taidekeskus on taiteilija-aloitteellinen yhteisö, jonka perustajia ovat iiläiset kuvataiteilijat Helena Kaikkonen, Sanna Koivisto ja Antti Ylönen.

KulttuuriKauppila järjestää Pohjoisen ympäristötaiteen ART Ii Biennaalia (AIB), joka tuottaa paikkasidonnaisia ympäristötaiteen teoksia Iin kulttuuriperintöalueille. Lue lisää: www.artii.fi

Joka toinen vuosi KulttuuriKauppilassa järjestetään fotofillarointikilpailu Valto Pernu Marathon. Lue lisää: www.vppm.fi

Residenssi

KulttuuriKauppilan AiR residenssiohjelma tarjoaa  aikaa ja tilaa rauhoittua ja työskennellä sekä uusia yhteyksiä niin taidekenttään kuin paikallisyhteisöönkin. Vanhassa koulurakennuksessa Iijoen varrella sijaitseva residenssi tarjoaa taiteilijalle sekä asuintilat että oman studion.

Taiteilijavieraat voivat osallistua alueen taidekentän toimintaan opettamalla kouluissa, vetämällä kursseja ja tuottamalla teoksia näyttelyihin alueella. Residenssitaiteilijoille tarjotaan mahdollisuus esitellä tuotantoaan yleisölle taidekeskuksen avoimien ovien päivien aikana sekä järjestämällä yksityisnäyttely jakson lopussa.

Vierailuaika vaihtelee kahden ja neljän kuukauden välillä. Vuokra on 400 € kuukaudessa yhdeltä taiteilijalta ja 550€ taiteilijapariskunnalta. Varausmaksu, 100€/vierailu, hyvitetään vuokrasta mutta sitä ei palauteta residenssijakson molemminpuolisen vahvistamisen jälkeen.

Hakeminen

Haku avoinna nyt! kkair.opencurat.com

KulttuuriKauppilaan voivat hakea kaikkien alojen kansainväliset taiteilijat sekä taiteen tutkijat ja kuraattorit. Vierailuaika vaihtelee yhden ja neljän kuukauden välillä. Hakemus täytetään osoitteessa  kkair.opencurat.com liitetään CV, portfolio ja suunnitelma residenssijaksolle.

Vuoden 2018 residenssihaku  päättyy 31.7.2017.

Residenssitaiteilijat valitsee KulttuuriKauppilan jury. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kulttuuritalo Päiväkodin residenssitHailuoto

Sivusto
Alat
Musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, luovat alat.
Perustettu
2017
Osoite
Haapalantie 4, Hailuoto
Yhteydet

Kulttuuritalo Päiväkoti
Haapalantie 4, Hailuoto
Puh. +358 (0)400417756
email: info(at)kulttuuritalopaivakoti.fi

Tilat, organisaatio

Kulttuuritalo Päiväkoti on kodikas ja uniikki yhdistelmä avoimia työ‐ ja residenssitiloja. Residenssihuoneita on kaksi (50m2). Molemmat residenssihuoneet sijaitsevat talon yläkerrassa. Syksyn 2017 aikana residenssihuoneiden yhteyteen avataan laulaja/lauluntekijöille optimoitu ”Maailman pienin studio”. Talon alakerta on avointa työtilaa, jossa työskentelee arkisin luovan alan tekijöitä. Kulttuuritalo Päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Hailuodon kylällä. Hailuoto on Perämeren suurin saari Oulun edustalla, jonne on lauttayhteys.

Kulttuuritalo Päiväkotia hallinnoi Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry. Yhdistys tuottaa myös kulttuuritapahtumia. Yhdistys tekee mielellään yhteistyötä residenssivieraiden kanssa.

Residenssi

Residenssihuoneet Novelli ja Nokturni ovat tarkoitettuja luovien alojen tekijöille ja taiteilijoille. Huom. Tiloissamme ei kuitenkaan ole työskentelytilaa kuvataiteilijoille, joten residenssit soveltuvat ensisijaisesti muuhun taiteellisen työskentelyyn. Residenssit ovat tarkoitettuja lyhytaikaiseen käyttöön. Viikkovuokra 220€, kuukausivuokra 500€.

Hakeminen

Residenssiin on jatkuva haku. Residenssiin voi hakea avoimella hakemuksella sähköpostitse info(at)kulttuuritalopaivakoti.fi

Kuopion Muotoiluakatemian muotoilijaresidenssiKuopio

Sivusto
Alat
Muotoilu, keramiikka, korutaide, tekstiili- ja muotisuunnittelu, sisustusarkkitehtuuri.
Yhteydet

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry
Piispankatu 8, 70100 Kuopio

Koulutussuunnittelija Anna Räisänen, anna.raisanen(at)designkuopio.fi, +358 44 731 8003

Toiminnanjohtaja Eija Tanninen-Komulainen, eija.tanninen-komulainen(at)designkuopio.fi, +358 44 731 8013

Tilat, organisaatio

Residenssitoiminnasta vastaa Kuopion Rouvasväenyhdistys, Kuopion muotoiluakatemia.

Residenssi

Kuopion Rouvasväenyhdistys perustettiin vuonna 1860 ja yhdistyksen käsityökoulu vuonna 1884. Siitä lähtien yhdistys on edistänyt käsityön ja muotoilun opetusta. Viimeiset 23 vuotta koulun nimi on ollut Kuopion Muotoiluakatemia. Rouvasväenyhdistyksen Muotoiluakatemia sijaitsee kauniissa ja historiallisessa miljöössä Kuopion keskustassa, Pohjois-Savossa.

piispantalo

Residenssi on tarkoitettu erityisesti muotoilijoiden käyttöön. Residenssi on tarkoitettu 1-4 viikon mittaiseen työskentelyyn, viikkovuokra 200 €. Kuopion Rouvasväenyhdistys tarjoaa asumisen lisäksi muotoilijan käyttöön työtilat, kattavan välineistön, kirjallisuutta ja näyttelytilan. Toivomme, että muotoilija osallistuu työpajojen ohjaamiseen ja/tai luennointiin, joista muotoilijalle maksetaan korvaus. Muotoilijalla on mahdollisuus järjestää näyttely galleriassamme.

IMG_6001 IMG_5998 IMG_5996 IMG_5990 IMG_5992 IMG_5994

Muotoilijalle aiheutuu kuluja matkustuksesta, residenssivuokrasta, materiaaleista ja ruoasta.

Rouvasväenyhdistys tarjoaa muotoilijalle perusmateriaalit, näyttelytilan ja työskentelytilat. Luennoista ja työpajoista muotoilijalle maksetaan korvaus.

Residenssiasunto sijaitsee hissittömän rakennuksen ylimmässä kolmannessa kerroksessa. Asunnossa on 4h+keittiö ja WC/suihkutilat, yhteensä 79.5 neliömetriä. Rakennuksen pohjakerroksessa on saunatilat. Kallaveden rannan tuntumassa olevassa avarassa asunnossa on kolmeen ilmansuuntaan avautuvat näköalat. Residenssi sisältää internet-yhteyden, kirjaston, työtilan, keittiön, suihkun, tietokoneen, tulostusmahdollisuuden, keramiikka- ja lasityöskentelytilan, puuntyöstövälineistön, neule- ja ompeluvälineet, plastisen muotoilun tilan, valokuvausvälineistön ja studion, tietokoneluokan kattavalla välineistöllä (esim. 3D-tulostin) ja ohjelmistoilla. Residenssiin sisältyy henkilökohtainen työskentelytila asunnossa sekä jaettuja tiloja.

käsityöluokka kristallisali betoniluokka atk-luokka

Työskentelykieli on englanti ja/tai suomi.

Muotoiluakatemiassa järjestetään työpajoja, seminaareja ja näyttelyjä. Muotoiluakatemian tiloissa työskentelee myös Luovien alojen yhdistys, Mylly.

 

Näin matkustat Muotoilijaresidenssiin:

Junalla: Kuopion rautatieasema sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päästä Muotoiluakatemiasta. Junamatka Helsingistä Kuopioon kestää noin 4 tuntia.

Lentokoneella: Kuopion lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päästä Kuopion keskustasta.

Autolla: Kuopio sijaitsee valtatie viiden varrella Pohjois-Savossa noin 400 kilometrin päässä pääkaupunki Helsingistä.

 

Hakeminen

Haku tapahtuu sähköpostilla tai postitse.

LasertaideresidenssiLappeenranta

Sivusto
Perustettu
2014
Yhteydet

http://www.laser-art-residence.fi/contact.html

Tilat, organisaatio

Lasertaideresidenssi on ollut kaksivuotinen, 2014 alkanut, Tekes-rahoitteinen Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteishanke,  jossa on etsitty uusia ratkaisuja teolliseen muotoiluun ja tuotekehitykseen soveltamalla laserteknologiaa taiteeseen. Hankkeessa on ollut mukana  kuusi kaupallista yritystä.  Lares-projektin (Laser-Art RESidence) tavoitteena on ollut yhdistää lasertaiteen residensssissä taiteilijat, business ja laserteknologia. Residenssi etsii uusia ratkaisuja teolliseen muotoiluun ja tuotekehitykseen soveltamalla laserteknologiaa taiteeseen.

Taiteellinen työskentely Lares-residenssissä tapahtuu Lappeenrannan teknillisen ylipiston Lasertyöstön laboratoriossa. Taiteilijalle tarjotaan oma noin 10 neliön työtila, sen lisäksi hän voi käyttää laboratorion yleisiä tiloja ja työkoneita avustavan insinöörin kanssa. Majoitus järjestyy huoneistossa yliopiston campus-alueella n. 10 min kävelymatkan päässä laboratoriosta.

Residenssi

Residenssi tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden työstää ja pohtia taiteen ja laserteknologian yhteistyön tuomia mahdollisuuksia. Residenssissä voi työstää  metallia, puuta, muovia, paperia, kankaita, kiveä tai lasia laserin avulla. Taiteilijoiden kanssa residenssissä työskentelevät laserin käyttöön erikoistuneet Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkijat.

Työtilan ja koneiden lisäksi taiteilijalle tarjotaan osa työskentelymateriaaleista, kohtuulliset matkakustannukset sekä 500 euron apuraha / kuukausi.
Lares-projekti pyrkii yhdistämään taiteilijat sopiviin projektissa mukana oleviin yrityksiin.
Residenssin päätteeksi taiteilijalta odotetaan näyttelyä residenssistä tehdystä työstä.

Residenssijaksot ovat 1-3 kuukautta. Työskentelyaika residenssissä on syyskuusta 2014 kesäkuuhun 2015.
Hakeminen

Hakuaika päättyi 31.3.2014

Loviisan vierasateljeeLoviisa

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi, Taiteiden ja tieteiden välinen tutkimusyhteistyö.
Perustettu
1994
Osoite
Brandensteininkatu 13, Forum, Loviisa
Yhteydet

Loviisan vierasateljee, Brandensteininkatu 13, Forum. PL 77, 07900 Loviisa, Finland.

Lisätietoja tuottaja Jouni Jäppinen, email jouni(at)jappinen.fi, puh. +35850 3555 701

Tilat, organisaatio

Loviisan Vierasateljee on yksi Suomen vanhimmista kansainvälisistä residenssiohjelmista.

Vierasateljeen perustivat paikalliset ammattitaiteilijat, mutta nykyään ohjelma on osa kaupungin kulttuuritoimintaa.

Taiteilijan käytössä oleva 75 neliön asuntoateljee sijaitsee vanhassa 1800-luvun kivitalon ensimmäisessä kerroksessa, toria ja kaupungintaloa vastapäätä.

Työ-asuintila ei sovellu pyörätuolia käyttäville.

Residenssi

Kansainvälinen eri taiteenalojen vierasateljee, valinnoissa etusijalla ovat nuoret balttilaiset (Viro, Latvia, Liettua) ja pohjoismaiset hakijat.

Työskentelyjakso on 2-6 kuukautta.

Vierasateljeetoiminta perustuu taiteilijavieraan omaan työsuunnitelmaan. Taiteilijalle annetaan työrauha, residenssi ei edellytä mitään pakollista sosiaalista sitoutumista. Ateljeeasunnosta ei peritä vuokraa. Taiteilijalle maksetaan pieni apuraha. Taiteilijat voivat järjestää luentoja, kursseja tai vaihtoehtoisesti lahjoittaa kaupungin taidekokoelmaan korkeatasoisen teoksen.

Hakeminen

Hakuaika vuosittain 30.9. mennessä.

Taiteilijavalinnat tekee kansainvälinen kuraattoriryhmä yhteistyössä Loviisa Contemporary ry:n kanssa.

Marbellan ateljeetaloMarbella, Espanja

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Osoite
Calle San Francisco 1, 29600 Marbella, Espanja
Yhteydet

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Lemuntie 4 D, 00510 Helsinki
puh 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Tilat, organisaatio

Marbellan vanhassa kaupungissa sijaitseva 1500–luvulta peräisin oleva ateljeetalo, jossa on asuin- ja työskentelytilat kahdelle taiteilijalle kerrallaan. Mahdollisuus vuokrata myös koko taloa.

Residenssi

Taloa vuokrataan suomalaisille kuvataiteilijoille työskentelyyn ja virkistykseen vähintään yhden kuukauden jaksoissa.

Hakeminen

Hakemukset vuosittain erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Vuoden 2016 jaksojen haku päättyy 8.5.2015.

Mazzano Romanon ateljeeasuntoMazzano Romano, Italia

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, käsityö, kääntäminen ja käsikirjoittaminen.
Yhteydet

Väinö Tannerin säätiö, Kapteeninkatu 11 D 35, 00140 Helsinki
Puh. 0503409112
info(at)vainotannerinsaatio.fi

Tilat, organisaatio

40 km Roomasta pohjoiseen, keskiaikaisessa Mazzano Romanon kaupungissa kuvataiteilijoille varattu 2 ateljeeasuntoa. Säätiöllä on ateljeeasuntojen lisäksi Mazzanossa suomalaisilla ja virolaisille kirjailijoille tarkoitettu kirjailijakoti.

Residenssi

Suomalaisille ja virolaisille kuvataiteilijoille ja taidekäsityöläisille 2 tai 4 kk:n työskentelyjaksoja varten. Kirjailijoille, kääntäjille ja käsikirjoittajille 1-2 kuukauden jaksoissa. Stipendi kattaa asumis- ja työhuonekulut. Stipendiaatin tulee osata italian kielen alkeet.

Hakeminen

Vuoden 2017 ateljeepaikkojen haku päättyy 30.4.2016 kello 23.59. Hakemuksen voi tehdä vain säätiön verkkosivulla http://www.vainotannerinsaatio.fi/index.php?k=224339

15.6. mennessä säätiön hallitus päättää residenssipaikan saajista. Päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Mustarinda-residenssiHyrynsalmi

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, tutkimus.
Perustettu
2010
Osoite
Paljakantie 61, 89400 Hyrynsalmi
Yhteydet

Antti Majava/Alma Heikkilä
info(at)mustarinda.fi
puh. 0400 655 883

Tilat, organisaatio

Mustarinda-talo toimii Paljakan luonnonpuiston laidalla Kainuussa, vaaran laella aarniometsien ympäröimänä (rakennus on entinen kansakoulu). Toiminnan ekologinen arvopohja toteutuu mm. talon energiaratkaisuissa.

Vuokrattavina on 3 taiteilija-ateljeeta ja 3 tutkijalle/kirjallisen työn tekijälle soveltuvaa huonetta. Työtiloissa on isot ikkunat, asianmukainen valaistus,  koneellinen ilmanvaihto ja langaton Internet-yhteys. Yhteiskäytössä keittiö, olohuone, sauna.

Mustarinda-seura vaalii luonnon ja kulttuurin monimuotoisuutta tuomalla yhteen taiteen, tieteen ja järjestöelämän toimijoita keskusteluihin, seminaareihin, näyttelyihin ja tapahtumiin. Mustarinda-seura on vuonna 2009 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka jäseniä ovat taiteen ja tieteen ammattilaiset. Mustarindassa järjestetään vuosittainen kesänäyttely.

Residenssi

Mustarinda tarjoaa tiloja eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön. Residenssiin sisältyy valittu työtila sekä erillinen makuuhuone.

Residenssijaksot ovat kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen. Perhemajoitus on järjestettävissä.

Hakeminen

Haku kesä/syksy 2015 jaksoille päättyi 15.7.2015. Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse.

Nelimarkka-residenssiAlajärvi

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi.
Perustettu
1985
Osoite
Pekkolantie 123, 62900 Alajärvi
Yhteydet

Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo
NELIMARKKA-MUSEO
Pekkolantie 123, 62900 Alajärvi
Puh. (06) 557 2129
info(at)nelimarkka-museo.fi

Tilat, organisaatio

Alajärvellä sijaitseva Nelimarkka-museo on ylläpitänyt taiteilijaresidenssiä 1980-luvun puolivälistä saakka.

Residenssitalo Villa Nelimarkka sijaitsee n. 500 m päässä museosta ja n. 4 km kaupungin keskustasta. Villa Nelimarkasta löytyy kaksi valoisaa työskentelytilaa ja kaksi makuuhuonetta. Residenssin varusteisiin kuuluu liinavaatteet, keittiötarvikkeet, polkupyörä, pyykinpesumahdollisuus ja wifi. Residenssitalo toimii kesäisin myös näyttely- ja tapahtumapaikkana.

Nelimarkka-museo on Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo ja se panostaa erityisesti taidekasvatustyöhön: museossa järjestetään ympäri vuoden työpajoja sekä tapahtumia kaiken ikäisille.

Residenssi

Nelimarkka residenssi on avoin suomalaisille ja ulkomaisille eri alojen taiteilijoille. Residenssissä työskentelee kymmenkunta taiteilijaa vuosittain. Vuokra on  400 €/kk tai 200€/kk + työpaja tai teoslahjoitus museolle.

Museo järjestää mielellään työpajoja museon asiakkaille yhdessä residenssitaiteilijan kanssa. Museo vastaa työpajojen materiaalikuluista.

Taiteilijoilla on myös sovittaessa mahdollisuus pitää näyttely Villa Nelimarkan näyttelytilassa. Taiteilija vastaa tällöin itse näyttelyn kustannuksista.

Hakeminen

Residenssiin on haku kaksi kertaa vuodessa. Lisätietoa www.nelimarkka-museo.fi

PORTAIT työhuonePori

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
2005
Osoite
Portait työhuone, Antinkatu 33A , 28130 Pori
Yhteydet

Portait työhuone, Antinkatu 33A , 28130 PORI
portait.residence(at)gmail.com

Tilat, organisaatio

Porin taiteilijaseura ylläpitää Porin keskustassa Portait-työhuoneen tiloissa residenssiä kesäisin. Iso työskentelytila on tarvittaessa mahdollista jakaa kahteen osaan.  Muina kuukausina tila on paikallisten taiteilijoiden ateljeena.

Majoitus vuokrataan taiteilijalle muualta erikseen.

Residenssi

Portait-residenssiin on vuosittain valittu yhdestä kahteen Pohjoismaiden tai Baltian visuaalisten alojen taiteilijaa. Työskentelyjaksoja on vain kesäkuukausina. Residenssi sisältää asumisen ja työtilan, vuokra on 50€/viikko.

Taiteilijavalinnoissa painotetaan taiteilijan mahdollisuuksia pitää esim. työpajoja lapsille tai muita yhteisöllisiä projekteja. Taiteilijaseura kustantaa työpajojen materiaalikulut. 

Residenssin aikana on mahdollisuus pitää näyttely seuran gallerian näyttelytilassa.

Hakeminen

Haku maaliskuun lopussa, lisätietoja ja hakulomake seuran verkkosivuilla.

Pietarin ateljeeasunto kuvataiteilijoillePietari, Venäjä

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Yhteydet

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö
puh. (09) 7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Tilat, organisaatio

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö vuokraa kuvataiteilijoille 46,5 m² ullakkohuoneistoa Pietarin Suomi-talossa Pietarin ydinkeskustassa.
Talossa on myös Suomen Pietari-instituutti ja sen kirjasto.
Suomi-taloa ylläpitää Pietari-säätiö.

Residenssi

Ateljeeasunto  mahdollistaa asumisen ja pienimuotoisen taiteellisen työskentelyn.
Vuokra-aika on vähintään kaksi viikkoa, taiteilijavalinnoissa pyritään suosimaan pitempikestoisia työskentelyjaksoja (2-4 kk) sekä taiteilijoiden työsuunnitelmia joissa on yhteyksiä paikallisiin toimijoihin.

Hakeminen

Hakuaika vuosittain keväisin, vuoden 2016 työskentelyjaksojen haku päättyi 8.5.2015.

Pietarin taiteilija-asunto kirjailijoillePietari, Venäjä

Sivusto
Alat
Kirjallisuus.
Yhteydet

Suomen Kirjailijaliitto
www.suomenkirjailijaliitto.fi
puh. (09) 445 392
info(at)kirjailijaliitto.fi

Tilat, organisaatio

Suomen Kirjailijaliitto vuokraa kirjailijoille 23 m² ullakkohuoneistoa Pietarin Suomi-talossa.
Taloa ylläpitää Pietari-säätiö.

Residenssi

Huoneisto on tarkoitettu sekä pidempiaikaiseen työskentelyyn että lyhyeen oleskeluun, kuitenkin vähintään viikon jaksoiksi.

Hakeminen

Tilaa voivat hakea Suomen Kirjailijaliiton jäsenet.

PlatformVaasa

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
2004
Osoite
Västra Kaserntorget 8-10, 65100 Vaasa
Yhteydet

Platform
Kasern 14
Västra Kaserntorget 8-10
65100 VASA
info(at)platform.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilijavetoinen, vapaaehtoisvoimin toimiva Platform  tuottaa nykytaidetapahtumia ja vetää residenssiohjelmaa. Platformin projekti-/työtila sijaitsee vanhalla kasarmilla Vaasan keskustassa. Rakennuksessa työskentelee myös paikallisia taiteilijoita. Majoitus on erillinen loft-tila vanhassa saippuatehtaassa, n. 10 minuutin pyörämatkan päässä keskustasta.

Residenssi

Residenssiohjelman on avoin eri taiteen aloille, taiteilijoille jotka eivät asu ja työskentele Suomessa. Työskentelyjaksot ovat 1-2 kuukautta.

Taiteilijalle tarjotaan työtila, majoitus, matka- ja elinkustannukset, sekä pieni tuotantotuki projektin materiaaliostoihin. Taiteilijaa avustaa tarvittaessa vapaaehtoinen yhteyshenkilö joka vastaa käytännön järjestelyistä.

Taiteilijan odotetaan toteuttavan residenssissä projekti, joka voidaan esittää residenssin aikana tai sen jälkeen, lisäksi edellytetään taiteilijaluentoa. Platform ei yleensä toimi ”white box”  galleriatilojen tapaan, vaikka työtilaa periaatteessa voi käyttää sellaisena. Taiteilijoiden toivotaan etsivän vaihtoehtoisia tapoja tuoda esille teoksia.

Platform pyrkii linkittämään  residenssitaiteilijoita paikallisiin tekijöihin. Residenssiohjelmalla se haluaa  uudistaa Vaasan kulttuurielämää, luoda paikkoja ja tapahtumia joissa myös ala-kulttuurit voivat tulla esiin ja korkea- ja populaarikulttuuri voivat kohdata.

Hakeminen

Kesäkuu 2016 – maaliskuu 2017 jaksoille hakuaika oli 6.12.2015.

Pro Artibus - Snäcksund - TorppaTammisaari

Sivusto
Alat
Kuvataide, tutkimus.
Osoite
Villa Snäcksund, 10600 Tammisaari, Finland
Yhteydet

AiR-johtaja, näyttelykoordinaattori Åsa Lönnqvist
puh. 040 594 0394
asa.lonnqvist(at)proartibus.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilijalle tarjotaan kalustettu huoneisto. Asunnon yhteydessä on myös työhuone ja tilaa työpajoja ja keskustelutilaisuuksia varten.

Residenssi

Pro Artibus -säätiön residenssiohjelma Snäcksund – Torppa toimii lyhytaikaisten taiteellisten tai taiteeseen liittyvien tutkimusjaksojen työskentelytilana. Pohjoismaisille tekijöille suunnattu ohjelma rakentuu kutsuun perustuvista sekä avoimella haulla toteutettavista projekteista.

Ohjelmaan otetaan taiteilijoita, kuraattoreita, taidekriitikoita ja pedagogeja, jotka työskentelevät yhteisöllisten ja paikkasidonnaisten hankkeiden parissa tai joilla on tarkoitukseen soveltuva tutkimushanke.

Oleskeluajalta säätiö tarjoaa tuotantotuen ja kalustetun huoneiston. Säätiö tarjoaa palveluitaan ja tietouttaan alueesta ja laajan paikallisen yhteistyöverkoston.

Hakeminen

Vuoden 2019 Open call  jaksot haettava viim. 30.4.2018.

Vapaamuotoisen hakemukseen liitetään CV, lyhyt projektiesitys, toivottu aikataulu ja enintään viisi kuvaa (jpg), jotka kuvastaa ehdotettua projektia tai aiempia projekteja/tuotantoja.

Hakemukset lähetetään TORPPA -otsikolla osoitteeseen: opencall@proartibus.fi

RaumArs TaiteilijavierasohjelmaRauma

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi.
Perustettu
1997
Osoite
Itäkatu
Yhteydet

RaumArs ry, c/o Rauman taidemuseo, Kuninkaankatu 37,  26100 Rauma
Toiminnanjohtaja Hannele Kolsio
Puh. 044-0545419
raumars(at)raumars.org

Tilat, organisaatio

Residenssiasunto sijaitsee Vanhassa Raumassa. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta sekä yhteiskäytössä, keittiö, aulatila, wc ja wc/suihku. Taiteilija voi työskennellä yksin tai muiden taiteilijoiden kanssa.

Rauman taiteilijavierasohjelmaa ylläpitää RaumArs ry, joka tekee yhteistyötä Satakunnan alueen taide- ja kulttuurilaitosten, museoiden, taidekoulujen, yhdistysten, festivaalien, taiteilijoiden, koulujen sekä toiminnasta kiinnostuneiden yksityishenkilöiden kanssa.

Residenssi

RaumArs-taiteilijavierasohjelmaan voivat hakea eri alojen taiteilijat. RaumArsin ideana on alusta saakka ollut saattaa taiteilijat, taide paikalliset asukkaat lähemmäs toisiaan tuottamalla yhteisötaiteellisia ja osallistavia taideprojekteja. Vuosittain residenssiin valitaan 4–10 kansainvälistä tai kotimaista taiteilijavierasta tai -ryhmää, joista 2–4 saa stipendin (maksuttoman majoituksen, materiaalikuluja ja apua projektin toteuttamiseen). Työskentelyjaksot vaihtelevat 1–6 kuukauden välillä.

Hakijoiden, erityisesti maksutonta majoitusta hakevien, edellytetään esittävän selkeän suunnitelman residenssin aikana toteutettavasta yhteisö-, ympäristö- tai julkisen taiteen projektista. Valinnan kriteereinä ovat taiteilijan motivaatio työskennellä yhteisön kanssa, aiempien teosten taso ja työsuunnitelma.

Useat projekteista toteutetaan koululaisten tai lasten nuorten kanssa, mutta taiteilijat voivat toteuttaa projektin minkä yhteistyöryhmän kanssa tahansa. Usein näyttelyt ja tapahtumat toteutetaan perinteisistä näyttelytiloista poikkeaviin paikkoihin.

Vinkkinä hakijoille kerrottakoon, että RaumArs tekee kiinteää yhteistyötä ja olemme toteuttaneet menestyksellisesti taideprojekteja Rauman Seudun Katulähetyksen ja Rauman Seudun Työnhakijoiden kanssa, joten otamme mielellämme vastaan hakemuksia, joissa taiteilija työskentelisi jomman kumman kohderyhmän kanssa.

Emme vaadi opetuskokemusta, mutta taiteilijan tulee pystyä toteuttamaan projekti suunnitelmansa mukaisesti.

Kaikki taiteilijat maksavat rekisteröitymismaksun sekä residenssin päätyttyä palautettavan vakuusrahan.

Hakeminen

Hakemukset vuosittain maalis-huhtikuussa.

Saaren kartanoMietoinen

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, tutkimus, taidejournalismi, mediataide, kuratointi, kääntäjät.
Perustettu
2008
Osoite
Saaren rantatie 21, 23140 Hietamäki
Yhteydet

Puh (02) 431 4200
saari(at)koneensaatio.fi

Toiminnanjohtaja Hanna Nurminen
hanna.nurminen(at)koneensaatio.fi 

Tilat, organisaatio

Koneen Säätiön vuoden 2008 alussa käynnistämä taiteilija- ja tutkijaresidenssitoiminta 1700-luvun kartanomiljöössä Mynämäellä 30 km Turusta.

Saaren kartanon navetta on kunnostettu monipuoliseksi työskentelytilaksi eri alojen taiteilijoille. Navetalla on kuvataiteilijan studioita, tanssistudio sekä puu- ja metalliverstas. Residenssiasunnot sijaitsevat pihapiirissä olevissa keittiö- ja lakeijarakennuksissa sekä puistoalueen renkituvassa. Asunnot ovat erikokoisia. Isommat asunnot on tarkoitettu kirjallista työtä tekeville taiteilijoille tai tutkijoille. Renkituvassa on yhteiskeittiö, muissa asunnoissa on perusvarusteltu keittiö tai minikeittiö. Jokaisessa asunnossa on oma suihku ja WC.

Saaren kartanon residenssitoiminnassa on pyritty huomioimaan saavutettavuus.

Yksi asunnoistamme on perusremontin yhteydessä muutettu esteettömäksi, ja siinä on keittiö, esteetön WC sekä kolme huonetta. Asunto on ensimmäisessä kerroksessa ja sinne on luiska. Navettarakennuksen työtilat ovat myös esteettömiä, mm. tanssisalissa on luiska ja suihkutilaan ja WC:hen mahtuu pyörätuolin kanssa.

Vältämme myös sähkömagneettista säteilyä; residenssi on matalan säteilyn alue, jossa ei ole langattomia verkkoja (WLAN, Wi-Fi). Kaikki internetyhteydet ovat langallisia (Ethernet).

Kartanon päärakennus ei ole esteetön.

Lue lisää Saaren kartanon tiloista

Residenssi

Saaren kartano tarjoaa taiteilijoille, kriitikoille ja kääntäjille mahdollisuuden kahden kuukauden mittaiseen intensiiviseen työskentelyjaksoon rauhallisessa maaseutuympäristössä. Kevät, syksy ja talvi on varattu taiteilijoiden itsenäiseen työskentelyyn. Residenssivieraita on kartanossa yleensä kahdeksan kerrallaan. Lisäksi yksilöresidenssien aikana kartanolla työskentelee Saaren kartanon kutsutaiteilija syyskuusta huhtikuun loppuun. Residensseihin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha (2 350 € tai 2 700 €/kk hakijan kokemuksen mukaan). Apuraha on tarkoitettu elinkustannusten, matkakustannusten sekä muiden kulujen kattamiseen.

Taiteilijaryhmät voivat hakea tiloja käyttöönsä määräajaksi touko–elokuussa. Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin residenssikauden ajaksi.

Lue lisää hakemisesta Saaren kartanoon

Saaren kartanon tehtävä on tarjota eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Saaren kartanolla taiteilijat ja tutkijat kohtaavat myös toisensa, residenssi tarjoaa tilaisuuksia vuorovaikutukseen ja eri taiteenalojen ja taiteen ja tieteen välisten rajojen ylittämiseen. Saaren kartanon Kaivo on residenssissä työskentelevien taiteilijoiden ja tutkijoiden mahdollisuus kohdata, jakaa ja jättää oma jälkensä toinen toisensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Lue lisää Kaivosta

Hakeminen

Residenssin hakuaika alkaa 1.8. ja päättyy 31.8. klo 16.00. Vain hakuaikana verkkopalvelun kautta lähetetyt hakemukset otetaan käsiteltäviksi.

Hakemusten käsittely perustuu vertaisarviointiin. Vertaisarvioijat ovat taiteenalan asiantuntijoita, jotka vaihtuvat yleensä vuosittain.

Salmelan nuorten taiteilijoiden residenssiMäntyharju

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus.
Perustettu
1993
Osoite
Mäntyharjuntie 25, 52700 Mäntyharju
Yhteydet

Toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala
Salmelan toimisto, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi (Kouvola)
info(at)taidekeskussalmela.fi
Puh. +358 50 3388 114
www.facebook.com/taidekeskussalmela

Tilat, organisaatio

Näyttelykauden ulkopuolella Taidekeskus Salmelan näyttelytilat luovutetaan nuorten taiteilijoiden käyttöön.  Salmelassa on ateljee- ja asuntotilat samanaikaisesti 4 taiteilijalle. Ateljeetilana toimii kirvesmies-empiretyylinen Salmela-rakennus 1850-luvulta. Ateljeet sopivat parhaiten taidemaalareille. Residenssitoiminnalla Salmela, yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa, haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita kuvataiteen, musiikin ja kirjallisuuden alalla. Salmela sijaitsee Mäntyharjun kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla.

Residenssi

Työskentelyjakson pituus on 4-8 kuukautta. Työskentely ja asuminen on taiteilijoille maksutonta. Taiteilija maksaa itse matka-, materiaali- ja elinkustannukset.

Salmela kutsuu talvistipendiaateiksi myös sen järjestämässä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa menestyneitä nuoria taiteilijoita.
Mäntyharjun nuorten taiteilijoiden talviresidenssien lisäksi Salmela ylläpitää taiteilija-ateljeeta Viipurissa.

Hakeminen

Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen: info(at)taidekeskussalmela.fi tai Taidekeskus Salmela, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi.

Santun taloKeuruu

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
1985
Osoite
Vanhankirkontie 6, 42700 Keuruu
Yhteydet

Keuruun museo, Kangasmannilantie 4, 42700 Keuruu
Puh 040 965 5567
ritva.pulkkinen(at)keuruu.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilija Lauri Santun entinen kotitalo sijaitsee Keuruun keskustassa vanhan kirkon takana. Talossa on 3 huonetta, keittiö ja sauna, maisema järvelle (ei internet-yhteyttä). Talon omistaa Keuruun kaupunki, joka vuokraa sitä kesäisin ammattitaiteilijoille. Taiteilijan käytettävissä on grafiikan prässi, joka sijaitsee taiteilijaseuran työtilassa puoli kilometriä Santun talolta.

Residenssi

Ammattitaiteilijat voivat saada talon käyttöönsä yhdeksi kuukaudeksi touko-syyskuussa. Vuokrana peritään teos kaupungin kokoelmiin.

Hakeminen

Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan Keuruun museolle. Hakuajat löytyvät Keuruun museon kotisivuilta www.keuruunmuseo.fi
Keuruun museon yhteyshenkilö amanuenssi Teija Lammi antaa lisätietoja teija.lammi(at)keuruu.fi

 

Serlachius-residenssiMänttä

Sivusto
Alat
Kuvataide, tutkimus, kuraattorit ja taidehistorijoitsijat.
Perustettu
2015
Yhteydet

residency@serlachius.fi

Tilat, organisaatio

Residenssi on Serlachius-museoiden ja Mäntän kuvataideviikkojen ylläpitämä.

Residenssiasunto sijaitsee Serlachius-museo Göstan puistomiljöössä Melasjärven rannalla. Majoituksen lisäksi residenssivieraiden käytössä on työskentelytiloja Aleksanterin linnaksi kutsutussa jugend-talossa Serlachius-museo Gustafin vieressä.

Residenssi

Residenssi on tarkoitettu kuvataiteen alalla toimiville luovan alan ammattilaisille, kuten kuvataiteilijoille, taidehistorioitsijoille, tutkijoille tai kuraattoreille. Residenssiaikaa voi hakea yksityishenkilönä henkilökohtaiseen työskentelyyn. Myös työparit ja erilaiset taiteilijaryhmät voivat hakea residenssipaikkaa. Residenssiaikana voi keskittyä omaan luovaan prosessiin, mutta se tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen paitsi paikallisten ihmisten, myös residenssivieraiden ja Mäntän taideinstituuteissa työskentelevien ihmisten kanssa.

Residenssiin voi hakea 1-6 kuukauden ajaksi. Yksittäisen residenssijakson lisäksi Serlachius-residenssistä voi hakea tuotantoresidenssiaikaa, joka jaksottuu useammalle peräkkäiselle vuodelle. Tuotantoresidenssin tarkoitus on mahdollistaa pitkäkestoisemmat projektit.

Residenssitoiminnan tavoite on luoda uusia yhteyksiä taiteen tekijöiden, tutkijoiden ja kuraattorien välille. Työhuoneen ja majoituksen lisäksi residenssi tarjoaa kontakteja paikalliseen taidekenttään ja mahdollisuuksia yhteisöllisiin projekteihin paikallisten kanssa. Residenssijaksosta ei peritä vuokraa.

Hakeminen

Residenssin hakuaika on edellisen vuoden helmikuu.

Sillanpää TaiteilijaresidenssiHeinävesi

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, tutkimus, taidejournalismi, kääntäjät.
Perustettu
2010
Osoite
Luostaritie 37 a, 79820 Varistaipale
Yhteydet

puh. 0456733841 Jaana Lönnroos
info(at)villasillanpaa.com

Tilat, organisaatio

Yksityisen taiteilijan ylläpitämän taiteilijatalon ylä- ja alakerrassa vuokrattavissa kaksi erillistä asuntoa, kellarikerroksessa työtilaa, lisäksi sauna ja terassi. Talo sijaitsee Varistaipaleen kanavan äärellä, Lintulan ja Valamon luostareiden läheisyydessä.

Residenssi

Vuokra-aika 1 vko – 2 kk. Suomalaisille ja ulkomaalaisille taiteilijoille. Jaksot ajalla syys-toukokuu (kesäkuukausista sovitaan erikseen). Vuokrat: 40€/vrk, 240€/vko, 800€/kk (ryhmä- ja perhehinnat sovittavissa erikseen).

Hakeminen

Residenssiin voi hakea jatkuvasti. Vapaamuotoinen hakemus, liitteeksi cv + työsuunnitelma.

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin taiteilija-asunnotNew York, USA

Sivusto
Alat
Kuvataide, muotoilu, arkkitehtuuri.
Perustettu
1990
Yhteydet

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiö
Asiamies Eeva Talvitie
talvitie@fciny.org

Tilat, organisaatio

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti ylläpitää neljää taiteilija-asuntoa Harlemissa New Yorkissa.

Taiteilija-asuntojen pyörittämisen lisäksi instituutti koordinoi kahta yhteistyöresidenssiä kuvataiteilijoille yhteistyössä Alfred Kordelin säätiön ja ISCP-residenssikeskuksen kanssa sekä Suomen Kulttuurirahaston ja Triangle Residency -ohjelman kanssa.

Instituuttia ylläpitää Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiö, jonka perustivat 1990 Suomen TaiteilijaseuraSuomen Arkkitehtiliitto ja Teollisuustaiteen liitto Ornamo. Kulttuuri-instituutin toiminta tähtää ihmisten ja ideoiden liikkeelle laittamiseen, kansainvälisen dialogin edistämiseen sekä eri visuaalisten taidemuotojen välisen vuorovaikutuksen luomiseen.

Residenssi

Työskentelyjakson pituus on 1-2 kuukautta.
Stipendi kattaa vapaan taiteilija-asunnon, taiteilija maksaa matkat ja elantokustannuksensa itse, lisäksi säätiö perii käyttökorvauksen.

Ohjelman tavoitteena on tarjota ammattilaisille luova työskentely- ja tutkimusjakso sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Hakeminen

Hakuaika vuosittain huhtikuussa.
Hakijan on olta joko Suomen Taiteilijaseuran, Ornamon tai SAFAn jäsen.

Särön Oder-residenssiFrankfurt an der Oder

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, tutkimus, taidejournalismi.
Osoite
Ziegelstrasse 20, Frankfurt an der Oder, Saksa
Yhteydet

Mark Mallon, +49 177 620 6928 tai +358 41 535 6065
saro.residenssi@gmail.com

Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry
Nilsiänkatu 10 B
00510 HELSINKI

Tilat, organisaatio

1900-luvun alussa valmistuneen asuinrakennuksen 5. kerroksessa sijaitsevan residenssihuoneiston (3h+k) pinta-ala on 86 m². Residenssi sijaitsee Frankfurt an der Oderissa, Saksan ja Puolan rajalla.

Residenssiä ylläpitää Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ry. Residenssin yhteistyökumppaneina on suomalaisia kirjailija- ja taiteilijajärjestöjä, mm. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry, WSOY:n kirjallisuussäätiö, Suomen freelance-journalistit ry.

Residenssi

Residenssi on avoin suomalaisille kirjailijoille, taiteilijoille ja tieteenharjoittajille.

Residenssihuoneiston lisäksi residenssi tarjoaa kuvataiteilijoille erillistä työskentelytilaa samassa korttelissa.

Residenssi auttaa suomalaisia kirjailijoita ja taiteilijoita myös verkostoitumisessa (Saksa, Puola).

Hakeminen

Residenssiin voivat hakea Särö ry:n ja yhteistyöjärjestöjen jäsenet.

Haku sähköisesti residenssin Internet-sivujen kautta.

Taidekeskus Järvilinnan residenssiVihtavuori

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, käsityö.
Perustettu
2016
Osoite
Taidekeskus Järvilinna, Järvilinnantie 213, 41330 Vihtavuori
Yhteydet

jarvilinna(at)gmail.com

Hannele Torniainen Puh. +358 50 5171797 hannele.torniainen(at)gmail.com

Tilat, organisaatio

 

Asuinhuoneen vuokra on 250€/kk.

Residenssirakennuksessa on  yläkerrassa kolme lukittavaa huonetta, joilla on yhteinen keittiö ja kylpyhuone. Huoneessa on sänky ja vuodevaatteet, 2 pöytää, tuoli, lamppu ja vaatekaappi.

Yläkerrassa on TV-aula ja kirjasto. Rakennuksessa on sauna ja pyykkitupa, joiden käyttö on maksutonta, ja residenssivieraan käytettävissä on polkupyörä ja vene. Lähimpään kauppaan on 4 km ja kauppareissuja järjestetään tarpeen mukaan.

Päärakennuksessa on  näyttelytiloja ja myymälä, ja siellä järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Kahvila on auki ke-su klo 12-17.

 

Residenssi

Laukaassa, 15 km Jyväskylästä, Leppävesi-järven rannalla sijaitseva Taidekeskus Järvilinna tarjoaa pitkäaikaisia työtiloja paikallisille taiteilijoille ja residenssejä vieraileville taiteilijoilla. Residenssi soveltuu niin yhteistyötä eri taiteenalojen kanssa hakeville kuin omaa projektia toteuttaville taiteilijoille. Maaseutu ja kaunis luonto ympärillä luovat rauhallisen työskentely-ympäristön.

Residenssivieraita on tullut Suomesta, Virosta, Puolasta, Italiasta, Japanista, Sloveniasta, Saksasta ja Ranskasta.

Taiteilijalla on residenssin aikana tai sen päätteeksi mahdollisuus järjestää ns. open table show, esittelytilaisuus tai muu  tapahtuma taidekeskuksen päärakennuksessa.

Residenssiä ylläpitää Kauko Sorjosen säätiö.

Hakeminen

Vapaamuotoinen hakemus toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen jarvilinna(at)gmail.com, tarkemmat hakuohjeet osoitteessa http://www.jarvilinna.fi/residenssi/

Taiteilijavalinnat tekee Kauko Sorjosen säätiö.

Taiteilijaresidenssi HupeliVuonislahti

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, tutkimus.
Perustettu
2011
Osoite
Rekiniemi 2 c, 81590 Vuonislahti
Yhteydet

Vuonislahden Taiteilijatalo ry, Vuonislahdentie 184, 81590 Vuonislahti
Puh. +358 400 170 255
taiteilijatalo(at)vuonis.net

Tilat, organisaatio

Residenssinä toimii Pielisen järven rannalle taiteilijoiden, kirjailijoiden ja tutkijoiden työskentelyä ja residenssikäyttöä varten suunniteltu ja rakennettu iso hirsirakennus (300 m²) jossa on työskentelyyn kolme erillistä työtilaa –  kuvataideateljee, kirjailijankammari ja tutkijankammari – sekä kolme asuntoa (33 m²), joihin kuhunkin sisältyy oma makuuhuone, keittiö ja saniteettitilat. Lisäksi iso yhteinen tupa ja rantasauna. Vuonislahden kylän palvelut noin kilometrin päässä.

Hupelin ylläpitäjä on Vuonislahden Taiteilijatalo ry.

Residenssi

Jaksojen pituus on 1-6 kk.
Vuokra on 750 €/kk, mukaan lähtevästä henkilöstä lisämaksu on 250 €/kk.

Hakeminen

Jatkuva haku.

Takahuhdin taiteilijaresidenssiTampere

Sivusto
Alat
Kuvataide, kuraattorit.
Perustettu
2008
Osoite
Kirjavaisenkatu 17, Tampere
Yhteydet

Tampereen taiteilijaseura, Kuninkaankatu 2, FIN-33210 Tampere
Puh 010 420 2040
info(at)tampereen-taiteilijaseura.fi

Tilat, organisaatio

Tampereen Taiteilijaseura vuokraa asuin- ja työskentelytilaa Takahuhdin Taidekeskuksesta, 5 km Tampereen keskustasta. Rakennuksen omistaa Tampereen kaupunki. Asunnossa on 2 huonetta. Työtila käsittää 75 m2 salimaista tilaa, taiteiljan käytössä on myös pieni metalligrafiikan prässi.

Residenssi

Residenssi on sekä Tampereen Taiteilijaseuran residenssivaihtoprojektien käytössä että vuokrattavissa muille kuvataiteilijoille ja kuraattoreille hakemuksesta. Valinnat tekee Tampereen Taiteilijaseuran ry:n johtokunta. Vuokrahinnat asunnolle ja ateljeelle: 510 €/kk (1 henkilö) ja 620 €/kk (2-3 henkilöä), 355 €/2 viikkoa

 

Tapiolan vierasateljeeEspoo

Alat
Kuvataide.
Perustettu
1997
Osoite
Nallenpolku 1 B, 02110 Espoo
Yhteydet

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Lemuntie 4 D 21, 00510 Helsinki
Puh 09-7268 0471
info(at)ateljeesaatio.fi

Tilat, organisaatio

Tapiolan ateljeetalossa on 10 kuvataiteilijoiden ateljeeasuntoa, joista yksi on varattu residenssitaiteilijoiden käyttöön. Vierasateljee on korkea ja valoisa, 83 m2:n ateljeeasunto, sisältäen ateljeeen, makuuparven (15 m2, ateljeessa), keittiön ja kylpyhuoneen. Ateljeessa on taiteellisen työn perusvälineet.

Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön omistama Tapiolan ateljeetalo sijaitsee Espoossa vajaan 10 kilometrin päässä Helsingistä. Vuonna 1955 valmistuneen talon on suunnitellut professori Aulis Blomstedt.

Residenssi

Ateljeesäätiön kansainvälinen taiteilijavaihto-ohjelma perustuu ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa tehtyihin sopimuksiin, joiden perusteella ulkomaiset kuvataiteilijat työskentelevät Tapiolan ateljeessa ja suomalaistaiteilijat sopimuskumppanin ateljeissa ulkomailla.

Työskentelyjaksot 4 tai 6 kuukautta. Ateljeeasunot on taiteilijalle ilmainen. Materiaalit, matkat, elinkustannukset ym. taiteilija maksaa itse.
Taiteilijan valinnut organisaatio tarjoaa taiteilijalle stipendin.

Residenssi pyrkii tarjoamaan taiteilijalle ammattimaiset työskentelyolosuhteet, luomaan kontakteja paikalliseen taiteen kenttään ja taiteilijajärjestöihin, sekä erityisesti Espoossa tuomaan taiteilijoiden työskentelyä esille yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kesäisin vierasateljeeta on tarjottu Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöjen ulkomaanprojektien ja residenssien käyttöön.

 

Hakeminen

Haku tapahtuu pääosin yhteistyöpartnereiden kautta.

Titanik A.i.R. ohjelmaTurku

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide.
Perustettu
2006
Osoite
Itäinen Rantakatu 8, FIN-20700 Turku
Yhteydet

Arte ry / Titanik-galleria, Itäinen Rantakatu 8, 20700 Turku
Puh 045 8998772
info(at)titanik.fi

Tilat, organisaatio

Taiteilijajärjestö Arte ry:n ylläpitämä residenssiohjelma. 20m työtila on galleria Titanikin yhteydessä. Residenssiasunto sijaitsee kävelymatkan päässä gallerialta.

Residenssi

Residenssi keskittyy äänitaiteeseen tai äänilähtöiseen nykytaiteeseen. Ohjelma tarjoaa ulkomaisille taiteilijoille 1-3 kuukauden residenssejä. Ilmainen majoitus ja työtila. Työvälineiden ja audiovisuaalisten varusteiden käytöstä on mahdollista sopia. Taiteilijoilla on mahdollisuus pitää näyttely Titanik-gallerian studio-tilassa.

Hakeminen

Seuraava haku vuodelle 2017 on 15.2.-15.3.2016, lisätietoja residenssin Internet-sivuilta.
Taiteilijavalinnat tekee Arte ry:n hallituksen jäsenet.

Työskentelyresidenssi kuvataiteilijoille New Yorkissa (ISCP)New York, USA

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Perustettu
2012
Yhteydet

Alfred Kordelinin säätiö
Marita Seitsalo, Mariankatu 7 A, 00170 Helsinki
Puh. (09) 6840 1234
Sähköposti: marita.seitsalo (at) kordelin.fi

Tilat, organisaatio

Alfred Kordelinin säätiö toteuttaa residenssiohjelman yhteistyössä amerikkalaisen ISCP-ohjelman (International Studio & Curatorial Program) kanssa. Kansainvälinen International Studio and Curatorial Program (ISCP) –residenssiohjelma toimii New Yorkissa, Brooklynissa.

ISCP:n työtilan lisäksi taiteilijan käytössä on asunto. Yhteistyössä Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin kanssa Alfred Kordelinin säätiö luovuttaa työskentelyn ajaksi taiteilijan käyttöön asunnon, joka on hyvien kulkuyhteyksien päässä ISCP:stä. Asunto on tarkoitettu apurahansaajan ja mahdollisten mukana tulevien perheenjäsenten asumiskäyttöön.

Residenssi

Alfred Kordelinin säätiö myöntää kahdelle taiteilijalle 12 000 euron suuruisen apurahan kuuden kuukauden työskentelyyn New Yorkissa. Tämän lisäksi säätiö maksaa työskentelyajalta sekä taitelijan työtilan että asunnon vuokran. Ensimmäinen jakso alkaa tammikuussa ja toinen heinäkuussa 2017.
Molemmilla jaksoilla ISCP:ssä järjestetään ns. Open Studio –näyttely.
Apuraha on tarkoitettu uransa alku- tai keskivaiheessa oleville taiteilijoille.

Hakeminen

New Yorkin vuoden 2017 residenssin hakuaika on 6.-29.4.2016. Residenssiin haetaan hakulomakkeella joka on liitteineen toimitettava postitse säätiön toimistoon viimeistään perjantaina 29.4.2016 klo 16.00 Suomen aikaa. Myöhästyneitä tai sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei käsitellä. Myös kaikki liitteet on oheistettava hakemukseen ja toimitettava säätiöön hakuajan puitteissa. Hakemuksia tai liitteitä ei palauteta.

Hakemukset arvioi Alfred Kordelinin säätiön kuvataiteen asiantuntijat.

Työskentelyresidenssi kuvataiteilijoille New Yorkissa (Triangle Residency)New York, USA

Alat
Kuvataide.
Perustettu
2014
Yhteydet

Anna Vuoria
Office Manager & Residency Program Coordinator
Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti
vuoria@fciny.org

Tilat, organisaatio

Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutti aloitti vuonna 2014 uuden kuvataiteilijoille suunnatun residenssiohjelman New Yorkissa Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Residenssi

Residenssistipendi sisältää kolmen tai kuuden kuukauden mittaisen työskentelyjakson Brooklynissä sijaitsevassa Triangle Residencyssä, asunnon sekä työskentelyapurahan.

Vanhan Paukun taiteilijaresidenssiLapua

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet.
Perustettu
2015
Osoite
Kauppakatu 23, 62100 Lapua
Yhteydet

Projektipäällikkö Susanna Shearman
tel. +358 (0)44 4384535, susanna.shearman(at)lapua.fi

Tilat, organisaatio

Residenssitaiteilijoiden työskentelytilat ovat Lyijylankaosastolla ja majoitus on taiteilija-asunnossa lähellä Kulttuurikeskusta. Residenssi soveltuu max. kahdelle asukkaalle tai kahdelle taiteilijaryhmälle (enintään viisi henkilöä).

Residenssiohjelma on Leader-ryhmän Aisaparin rahoittaman Luovuudella lujemmaksi -hankkeen käynnistämä.

Residenssi

Kansainvälinen taiteilijaresidenssi on avoin kaikkien alojen taiteilijoille.

Villa KaroGrand-Popo, Benin

Sivusto
Alat
Kuvataide, musiikki ja äänitaide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, kuratointi, yhteiskunnallisten ja kulttuurialojen ammattilaiset.
Perustettu
1999
Yhteydet

Villa Karon ystävät, Annankatu 31-33 E 67, 00100 Helsinki
puh. (09) 2783 898
toimisto(at)villakaro.org

Tilat, organisaatio

Beninin Grand-Popossa sijaitseva suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus, jossa on asuintilat viidelle eri taiteenalojen stipendiaatille. Asuintilojen yhteydessä voi työskennellä. Keskuksen yhteydessä on lisäksi afrikkalais-eurooppalainen pienoismuseo, uusi museo Musée Karo, kirjasto, pihakeittiö sekä monitoimitila Lissa Gbassa, missä voi järjestää näyttelyitä, pitää tanssitunteja, työpajoja, tms. tai muuten monitoimitilan vapaana ollessa järjestää työpisteensä sopivalle paikalle merinäköalalla.

Residenssi

Haku kaksi kertaa vuodessa! Eräpäivät 15.3. & 15.9.!
Villa Karo on suomalais-afrikkalainen taiteilijaresidenssi ja kulttuurikeskus Beninissä, Länsi-Afrikassa, jonka päämääränä on parantaa suomalaisten kulttuurivaikuttajien Afrikka-tietämystä, edistää yhteistyötä suomalaisten ja afrikkalaisten taiteilijoiden ja tutkijoiden välillä sekä tukea Suomen ja Beninin välistä kulttuurivaihtoa. Stipendien pituus on 5-12 viikkoa.

Villa Karon myöntämä työskentelytuki kattaa:
-matkajärjestelyt sekä omavastuun ylittävän osan lentolipun (Helsinki – Cotonou – Helsinki) hinnasta
-lentokenttäkuljetukset Cotonou – Grand-Popo – Cotonou
-asumisen ja aamiaisen Villa Karossa 50 euron viikkovuokralla
-huoneen siivouksen
-avun ja tuen matkan suunnittelussa ja paikan päällä Beninissä

Residenssiin tulijan omia kustannuksia ovat:
-800 euron omavastuu lentolipusta (Villa Karo maksaa omavastuun ylittävän osan eli noin 400-600 euroa)
-50 euron viikkovuokra asumisesta ja 100 euron viikkovuokra mahdollisesta seuralaisesta
-viisumi ja matkavakuutus
-malarialääkkeet ja rokotukset
-hotelliyö Cotonoussa Beniniin tultaessa (noin 40-50 euroa)
-mahdollinen pyykinpesupalvelu (noin 2,5 euroa/kerta)
-mahdolliset retket
-mahdolliset laajamittaiset tulkkauspalvelut (esim. omaa tutkimusta varten)

Lisäinfoa löytyy verkkosivuilta: www.villakaro.org
Ajankohtaisia juttuja voi lukea Villa Karon Akasia News -blogista: www.villakaro.org/akasia-news
Tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen: toimisto@villakaro.org

Hakeminen

Hakuaika on kahdesti vuodessa: 15. syyskuuta (kevätkauden stipendit) sekä 15. maaliskuuta (syksyn stipendit). Työskentelystipendejä voi tarvittaessa hakea etukäteen myös myöhemmille kausille.

Hakemuksessa Villa Karoon on tärkeintä työsuunnitelma, jonka tulisi mieluusti liittyä jollain tavalla Afrikkaan tai afrikkalaiseen kulttuuriin. Villa Karoon voivat hakea kulttuuri- ja yhteiskunnallisten alojen ammattilaiset, tutkijat ja taiteilijat. Residenssi sopii hyvin niin oman tutkimuksen tekoon tai taiteellisen työn tekemiseen kuin myös esimerkiksi yhteisöllisten projektien toteuttamiseen. Ihanteellista on, jos residenssissä olija pystyy myös tarjoamaan jotakin paikalliselle yhteisölle. Villa Karon henkilökunta auttaa kontaktien löytämisessä ja työskentelyn järjestämisessä.

Hakemuksen (lyhyt ansioluettelo ja työsuunnitelma) tulee toimittaa sähköpostitse: hakemukset@villakaro.org. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan tai työryhmän tiedot ja residenssin ajankohtatoive. Hakemukset arvioi ja residensseistä päättää erillinen lautakunta.

Villa LanteRooma, Italia

Sivusto
Alat
Kuvataide.
Osoite
Passeggiata del Gianicolo 10 00165 Roma Italia
Yhteydet

Apulaisasiamies Laura Nissin
Säätiö Institutum Romanum Finlandiae, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki
nissin(at)irfrome.org.

Tilat, organisaatio

Rooman keskustassa Gianicolo-kukkulalla sijaitsevassa Suomen Rooman-tiedeinstituutissa Villa Lantessa on kuvataiteilijan käytössä tilava ateljee ja 25 neliön yksiö (huone-baarikeittiö-suihku/wc).

Kuvataiteilijat voivat saada käyttöönsä Rooman opintomatkojensa aikana myös Villa Lanten tutkijahuoneita. Huonevarauksia ja vuokrahintoja koskeviin tiedusteluihin vastaa instituutin intendentti Simo Örmä (orma[at]irfrome.org).

Residenssi

HAETTAVANA

VILLA LANTEN TAITEILIJA-ATELJEEN

ASUMISOIKEUS AJALLE 1.1.–30.6.2019

Rooman keskustassa Gianicolo-kukkulalla sijaitsevassa Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa on kuvataiteilijan käytössä tilava ateljee ja 25 m2 yksiö (huone–baarikeittiö–suihku/wc). Ateljeeasunnon vuokra on 750 € / kk.

Säätiö Institutum Romanum Finlandiae julistaa haettavaksi ateljeen asumusoikeuden ajalle 1.1.–30.6.2019 Taiteilijavalinnassa suositaan pitkäaikaisia työskentelyjaksoja (3–6 kk yhdelle taiteilijalle). Toivomme, että haettavat työskentelyjaksot noudattavat seuraavia jakoja: 3 kk jaksolla tammi–maaliskuu tai huhti–kesäkuu tai 6 kk jaksolla tammi–kesäkuu.

Hakuaika on 1.–30.4.2018. Hakuaika päättyy 30. huhtikuuta klo 16.

Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Säätiön Institutum Romanum Finlandiae hallitukselle. Hakemuksesta tulee ilmetä haettava ajanjakso ja perustelut, miksi juuri Roomassa työskentelemisestä on taiteilijalle etua. Suomen Rooman-instituutissa työskentelee eri tieteen- ja kulttuurin alojen ammattilaisia osana Rooman kansainvälistä tiede- ja taideyhteisöä. Instituutti rohkaisee taiteilijoita osallistumaan aktiivisesti instituutin ja sen yhteistyökumppaneiden toimintaan.

Hakemukseen tulee liittää työsuunnitelma, ansioluettelo sekä muutama teoskuva. Hakemuksia tai niiden liitteitä ei palauteta.

Hakemukset lähetetään säätiön apulaisasiamiehelle sähköpostitse:
nissin(at)irfrome.org.

Lisätietoja Suomen Rooman-instituutista: www.irfrome.org.

Kuvataiteilijat voivat vuokrata käyttöönsä Rooman opintomatkojensa aikana myös Suomen Rooman-instituutin tutkijahuoneita Villa Lantessa. Huonevarauksia koskeviin tiedusteluihin vastaa instituutin intendentti Simo Örmä (orma[at]irfrome.org).

Hakeminen

Hakuaika vuodelle 2019 on 1.–30.4.2018. Hakuaika päättyy 30. huhtikuuta klo 16.

Hakuilmoitus ja lisätiedot: http://irfrome.org/instituuttiin/taiteilijat/hakuilmoitukset/

Villa SarkiaSysmä

Sivusto
Alat
Kirjallisuus, kääntäjät.
Perustettu
2010
Osoite
Myllymäentie 1, 19700 Sysmä
Yhteydet

Laura Serkosalo
Toiminnanjohtaja
Nuoren Voiman Liitto
Puh. 044 207 4650
laura.serkosalo(at)nuorenvoimanliitto.fi

Tilat, organisaatio

Villa Sarkia on 1900-luvun alussa rakennettu huvila. Residenssissä on kolme kirjailijahuonetta, joista kaksi yhden hengen sekä yksi kahden hengen huone.

Residenssivieraan käytössä on työhuone ja yhteiset tilat, joihin kuuluvat sali, olohuone, keittiö, suihku, sauna ja wc.

Villa Sarkia on Nuoren Voiman Liiton ja Sysmän kunnan ylläpitämä residenssi. Nuoren Voiman Liitto vastaa residenssivalinnoista ja Sysmän kunta residenssin ylläpidosta.

Residenssi

Villa Sarkia on ensisijaisesti alle 40-vuotiaille kirjailijoille ja kirjallisuuden kääntäjille tarkoitettu residenssi kirjalliseen työskentelyyn. Residenssiin voi hakea työskentelemään 1–3 kk:n pituisiksi jaksoiksi. Samanaikaisesti residenssissä voi työskennellä 3-4 kirjailijaa tai kääntäjää.

Asumis- ja työskentelytilat ovat vieraille ilmaisia, matka- ja ylläpitokustannukset (ruoka, puhelinlaskut yms.) ovat omalla vastuulla.

Residenssin tavoitteena on yhtäältä tarjota nuorille kirjailijoille ja kääntäjille työskentelytiloja ja toisaalta rikastuttaa Sysmän kunnan kulttuuritarjontaa. Residenssivieraat sitoutuvat esiintymään kerran residenssijaksonsa aikana päiväkodissa, koulussa, kirjastossa tai muussa Sysmän kunnan järjestämässä tilaisuudessa. Residenssivieraat järjestävät myös Nuoren Voiman Liiton johdolla Sysmän Kirjakyläpäiville ohjelmaa.

Hakeminen

Hakuaika syyskaudelle (1.8.-31.12.) päättyy 31.5. ja kevätkaudelle (1.1.-30.6.) 31.10.

Ålands skärgårds gästateljéKökar, Åland

Sivusto
Alat
Kuvataide, kirjallisuus, esittävät taiteet, muotoilu, tutkimus, käsityö, taidejournalismi, arkkitehtuuri, keramiikka, mediataide, valokuvaus, äänitaide.
Perustettu
1997
Osoite
22730 Kökar, Åland
Yhteydet

Kökarkultur r.f.
AX- 22730 Kökar, Åland
kokarresidence(at)kokarkultur.net

Tilat, organisaatio

Residenssi toimii Hellsön kylässä Kökarissa Ahvenanmaalla Kökarkultur r.f:n talossa. Käytössä on kaksi huoneistoa ja lisäksi myös kaksi työhuonetta. Talossa on kaikki mukavuudet ja alakerrassa on myös sauna.

Residenssi on käytössä ympäri vuoden. Taiteilijoilla on mahdollisuus käyttää lähistöllä olevan Hembygdsmuseon yhteydessä olevaa keramiikka-studiota, jossa on mahdollista valmistaa keramiikkaa paikallisesta savesta. Alueella on myös sepän paja. Paikallista lampaanvillaa on myös saatavilla jos olet kiinnostunut esim. villan huovutuksesta.

Residenssiä ylläpitää paikallinen yhdistys Kökarkultur r.f.

Residenssi

Residenssiohjelman tarkoituksena on ollut tarjota taiteelliseen työskentelyyn uusi ympäristö, residenssi sopii erityisen hyvin taiteilijoille joiden työskentelyä residenssin ympäröivä luonto inspiroi.

Residenssiin voi hakea yksin tai yhdessä kollegan/työryhmän kanssa.

Työskentelyjakso on vähintään 2 viikkoa. Vuokra on 10 euroa/yö.

Hakeminen

Haku on tammikuussa, ajanjaksolle huhtikuu – maaliskuu.
Voi myös tiedustella hakuajan ulkopuolella mahdollisista vapaista ajanjaksoista.

Örön residenssiÖrö, Kemiönsaari

Sivusto
Alat
Kuvataide, tutkimus, mediataide.
Perustettu
2015
Yhteydet

Örön Residenssikeskus ry
info(at)ores.fi

Nuutti Koskinen, puheenjohtaja
nuutti.koskinen(at)ores.fi
+358-41-5317606

Tilat, organisaatio

Örön saari sijaitsee Kemiönsaaren kunnassa, Hiittisten saariston ulkolaidalla. Saari linnoitettiin venäläisaikana ja oli puolustusvoimien käytössä vuoteen 2014 saakka. Metsähallituksen haltuun siirtynyt Örö avautui kävijöille kesäkuussa 2015, muodostuen erääksi Saaristomeren suosituimmista käyntikohteista.

Residenssin käytössä on kaksi asuin- ja työskentelytilaa. Tällä kaudella käytössämme on 1990-luvulla rakennettu paritalo, jossa on kaksi asuntoa. Asunnoissa on avara olohuone/työskentelytila, keittiö, kylpyhuone sekä kaksi makuuhuonetta. Asuntoa voi käyttää taiteilija perheineen tai se voidaan jakaa työryhmän kesken.

Residenssiä hallinnoi Örön Residenssikeskus ry. Taiteilijavetoinen yhdistys aloitti residenssitoiminnan saarella 2015. Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään yhteyksiä taiteen ja tieteen toimijoiden sekä järjestöjen välillä ja kehittämään residenssistä alustan monipuolisille yhteistyöhankkeille.

Residenssi

Taiteilijoille ja tutkijoille suunnattu residenssiohjelma painottaa taiteilijavalinnoissa uusia ja kokeellisia taidemuotoja, vuorovaikutusta taiteen ja tutkimuksen välillä sekä paikkaan sitoutunutta tutkimuksellista otetta. Residenssiohjelma on suunnattu erityisesti kuvataiteilijoille ja monitaiteiseen työskentelyyn. Myös poikkitieteellisten hankkeiden parissa työskentelevien humanististen tai yhteiskuntatieteiden alan tutkijoiden on mahdollista hakea residenssiin.

Örön residenssiin voi hakea yksin tai yhdessä kollegan/työryhmän kanssa. Paikka soveltuu myös perheellisille. Syrjäisen sijainnin takia residenssi on profiililtaan retriittimäinen.

Residenssi sisältää ilmaisen majoituksen (ei matkoja eikä elinkustannuksia).

Hakeminen

Vuosittainen avoin hakumme on parhaillaan auki! Tarkemmat hakuohjeet ovat sivuillamme: www.ores.fi

Vuosittaisen haun lisäksi residenssi voi järjestää erillishakuja projekteihin tai työpajoihin liittyen. Tiedotamme kaikista hakumahdollisuuksista sekä mahdollisista peruutusajoista kotisivuillamme, facebook-sivuillamme sekä Res Artisin kautta. Kotisivuillamme voit myös liittyä sähköpostilistaan tiedotteiden saamiseksi.